crni petak
Foto: Alo/Vladimir Marković

Oglasi, objave na društvenim mrežama, natpisi na bilbordima, od početka novembra nas bombarduju obaveštenjima o popustima i sniženjima za Crni petak, a iz godine u godinu su Srbi ipak oprezniji na ovaj dan, zbog prethodnog lošeg iskustva. 

Naime, dok postoji veliki broj kompanija koje su zaista ispoštovale tradiciju koja je stigla iz Amerike i svoje artikle zaista snizili za 30, 40, 50 i više odsto, neki su, naprotiv, čak podigli cene, a jedino što su promenili su nalepnice na etiketama. 

Na račun ovih drugih, jedna korisnica "Iksa" napisala je svoje mišljenje: 

"Bogami će crni petak nekoga da zavije u crno! Kad su budale! Patike koje su do pre dve nedelje bile 7.900 i za koje sam čekala popust, sad su 9.499, a napisali su da su bile 12.000."

Ona nije jedina koja je ove godine pametno odigrala na ovaj dan, ali ako ste planirali kupovinu, nemojte da vas loši primeri pokolebaju, pa da propustite zaista dobru priliku.   

Zoran Nikolić iz Nacionalne organizacije potrošača rekao je da bi u Srbiji trebalo uvesti propis koji postoji u Evropskoj uniji - da je neophodno da, pre nego što se oglasi cena za Crni petak, prethodno istaći najnižu cenu koja je bila u poslednjih mesec dana.

- To znači da ne može tri dana pre Crnog petka da se podigne cena pa da se onda na Crni petak spusti za 50 odsto. To, kada se prostom matematikom izračuna, dođe do sniženja koje iznosi nekih deset odsto - kaže Zoran Nikolić.

Nikolić savetuje da, ukoliko ne želimo da budemo „zavedeni“ velikim popustima koji su istaknuti, pogledamo na sajtovima koji upoređuju cene kako su se one kretale u prethodnom periodu, odnosno koja je realna cena.

BONUS VIDEO: 

 

@alo_portal Psiholog Snežana Repac otkriva zašto se mladi danas ne upuštaju u ozbiljne veze! #alo #alonovine #alodnevnenovine #psiholog #psihologija #fypシ #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading