Apel
Foto: Privatna arhiva/Foto privatna arhiva

Na Klinici za ginekologiju i akušertsvo u Višegradskoj, tog nesrećnog dana, kada je rođen mali Ogi doktorka ga je ispustila na pod, tvrdi majka.

Posle toga je nesrećno dete tri meseca provelo na respiratoru. Ona ističe za Alo da za taj nemili događaj niko od nadležnih nikada nije ni odgovarao.  

- Ognjen je povređen na porođaju. Doktorka ga je ispustila na pod jer je bila besna što mora da radi carski rez u pola jedan noću, njemu su tada naprsla pluća, pukla plućna maramica, povređeni su mu grkljan i desna ruka. Ognjen provodi tri meseca na intezivnoj nezi na aparatima u Tiršovoj - rekla nam je Ognjenova majka Marija.

Ognjen nažalost boluje od epilepsije, mezijalne temporalne skleroze na mozgu, autizma, asme, srčanih problema, gastroenteroloških problema (celijaklija), dijabetesa, hemofilije, trombofilije i ima oštećenje na mozgu 45 odsto. Zbog toga on mora da pije mnogo lekova bez koji ne bi mogao da funkcioniše.

Ognjen se lečio u Turskoj u "Liv hospitalu" gde je primio prvu dozu matičnih ćelija 8. februara prošle godine nakon kojih je prvi put i progovorio.

Šestogodišnjak pije 31 vrstu lekova, hoda, ali na prstima, visok je 1,30, ali s obzirom da mu se kosti ne razvijaju kako treba, dete može da završi i u invalidskim kolicima. 

U subotu, 25. novembra, sa lekarskom ekipom i majkom putuje u SAD, u San Dijego na operaciju mozga za koju je neophodno prikupiti 230.000 dolara. Porodica je uspela da skupi 74.000 i ovom prilikom apeluje na sve građane da im pomognu.  

Apel

Foto privatna arhiva

 

 

BONUS VIDEO

@alo_portal DA IH POBEDIMO UBEDLJIVIJE NEGO IKADA! Vučić: Da vide da Srbiju ne mogu da pokore ni da prevare. #alo #alonovine #alodnevnenovine #vučić #aleksandarvučić #srbijanesmedastane ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading