Jovan Marić
Foto: Alo/Foto: Alo!/ Dejan Briza

- Ne dopada mi se kada me predstavljaju kao seksologa jer je prosto pogrešno, ne postoji specijalizacija seksologije, ali izgleda da me baš svi tako doživljavaju. Evo, na primer, i kada sam se upoznao sa patrijarhom Irinejom rekavši: „Svetosti, ja sam Jovan Marić“, i on mi je rekao: „Jovo, pa ko vas ne zna, vi ste poznati srpski seksolog“. Kazao sam mu: „Nemojte tako, pa ja sam bio direktor instituta, redovni profesor više fakulteta, ambasador, a vi meni kažete da sam seksolog“, a on se slatko nasmejao i rekao: „Ne, ne, vi ste za mene drugi Aca Kostić.“

Marić je tada za Alo! govorio i o svom izletu u politiku, ali i o aferi „sekslencija“

- Dva puta sam bio ambasador, što je trajalo oko šest godina, u Južnoafričkoj Republici, pa u Nigeriji. Trebao mi je taj izletu u politiku, bilo je to genetski, moj otac je bio francuski đak, narodni poslanik pre Drugog svetskog rata. Komunisti su ga streljali. Kada je reč o toj aferi, meni su drugari kada sam postao ambasador prvi put dodali to „S“ na „ekselencija“ jer sam se ja tada već igrao seksologije i bilo mi je simpatično. Optuživali su me posle mediji za nekakve orgije, pa su me oni nazvali Sekselencija, a znam da je sve to poteklo od karijernih diplomata u ambasadi koji su se nadali da će biti ambasadori umesto mene. Nikada u životu nisam pravio bahanalije. Da, ja sam tamo u Nigeriji bio sa mladim crnkinjama, bio sam razveden i šta sam mogao da radim, kako da dve godine budem bez komunikacije sa nekom devojkom? Inače, jedna od najčešćih seksualnih fantazija muškaraca je da budu sa dve devojke, ja to nikada u životu nisam uradio, uvek sam za varijantu jedan na jedan, u orgijama inače uvek ima implikacija latentnog homoseksualizma.

Podsetimo, Jovan Marić preminuo je u 82. godini. On je bio direktor Klinike za psihijatriju Unverzitetskog Kliničkog centra Srbije, a radi je i kao profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Bio je funkcioner Nove Srbije, stranke na čijem čelu je bio Velimir Ilić, ambasador u JAR i Nigeriji, a bavio se i pisanjem. Rođen je u Bijeljini 1941.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading