Puštena u saobraćaj još jedna deonica Bulevara vojvode Putnika
Foto: Printscreen/Foto RINA

U Čačku je završena druga faza na izgradnji Bulevara vojvode Putnika, on je predat na korišćenje građanima i to je već sad žila kucavica koja će u velikoj meri rasteretiti saobraćaj kroz centar grada.

- Prošle godine smo krenuli sa uklanjanjem postojećih objekata, isplatili građane i tako stvorili uslove da počnemo sa radovima. Sada smo veoma ponosni što ovu saobraćajnicu možemo da predamo našim građanima na korišćenje, ali i svima onima koji prolaze kroz Čačak. U realizaciji ovog projekta imali smo veliku podršku Vlade, predsednika. Iz JP Putevi dobili smo 144 miliona dinara, a 62 miliona je investirao grad Čačak, rekao je za RINU gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Tokom izgradnje druge faze Bulevara Radomira Putnika urađene su i pristupne saobraćajnice, rekonstruisana svetloslna signalizacija. Urađeni su javna rasveta i toplovod. Međutim, tu nije kraj jer uskoro kreće i izgradnja treće i poslednje faze u izgranji ove saobraćajne žile kucavice.

- Pre četiri godine urađena je prva faza, sada druga, a ostaje nam poslednja treća. To takođe podrazumeva eksproprijaciju objekata koji se nalaze na toj trasi, očekuje nas i izgradnja mosta. U završnoj fazi je projekat mosta preko Lozničke reke i eksproprijacija zemljišta i još četiri objekta, uključujući i “Proleter“, da bismo mogli tokom naredne godine da izgradimo pun profil bulevara.Tu treba da bude stacioniran kružni tok koji takođe projektuje JP “Putevi Srbije“ , istakao je Todorović.

Izgradnjom Bulevara Radomira Putnika stiču se uslovi da se glavna ulica u Čačku pretvori u pešačku zonu, što će takođe biti od velikog značaja za građane, a u planu je i izgradnja javne garaže.

Inače, izgradnja ovog Bulevara planirana je još pre 44 godine kada se prvi put pominje u određenim dokumentima, pa se može reći da se konačno ostvaruje višedecenijski san Čačana, prenosi RINA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading