Jovana Ivanović masaža
Foto: Privatna arhiva/Printscreen

Autentičnost, kreativnost i inovativnost su opredelile internacionalni žiri na svetskom prvenstvu u masaži da svoj glas da mladoj Leskovčanki Jovani Ivanović. Ona je na takmičenje u Singapuru otišla nakon osvojenih nagrada na nacionalnom, balkanskom, evropskom i nekoliko otvorenih državnih prvenstava. Sada je svoju kolekciju odličja dopunila planetarnim zlatom, srebrom i bronzom. 

Kako je sama rekla o sebi, ona se trudi da tehnikama starijim od pet milenijuma da novu dimenziju, a to nije promaklo sudijama na svetskom takmičenju u Singapuru, pa su je nagradile bodovima.

„Sve je pokrenula prva medalja, pre tri godine, na Balkanijadi u Inđiji, kada sam osvojila zlatnu medalju u tehnici oblikovanja tela. Lane sam u Grčkoj bila treća u velnesu, a isti rezultat sam ostvarila i u Rumuniji, na otvorenim prvenstvima ovih tih država. Ove godine sam se okitila srebrom u Litvaniji, takođe u velnesu. Na takmičenje u Meksiku, poslala sam video, jer smo svi učestvovali on lajn, i bila sam druga, a u Ukrajini je moj video zapis proglašen najboljim. Poslednje i ujedno najvažnije takmičenje u mojoj karijeri je Svetski šampionat u Singapuru, organizovan takođe u on lajn formi, gde sam, u tri različite kategorije osvojila zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju“, priča naša uspešna sugrađanka.

Jovana Ivanović masaža

Printscreen

 

U konkurenciji od 400 takmičara iz čitavog sveta, Jovana se izdvojila kako stilom, načinom ophođenja prema klijentu, tako i sredstvima koje u radu koristi.

„Koristila sam med i narandžu, što je bilo potpuno inovativno, pa sam i zbog toga bila interesantna. Ocenjuje se tehnika, odnosno način kretanja oko klijenta, držanje, stav, visina stola, položaj tela dok maser radi, da li se klijent previše “hladi“ dok uzimamo elemente. Radila sam i piling kafom, masažu kokosovim uljem i četkanje. Ja sam pravila kombinaciju, da bih bila drugačija i primećena. Nakon prvog kruga, izdvojilo se nas 100. Dobili smo sudijski zadatak da spojimo dve masaže u jedan video. Odlučila sam se za lomi-lomi nui masažu (ruke koje plešu), koja, suprotno nazivu na srpskom, u prevodu znači nežna masaža. Ona se radi podlakticama, a bila sam obučena kao Havajka. Očigledno da se to žiriju dopalo“.

Jovana Ivanović masaža

Printscreen

 

Ekipno, Srbija je u Singapuru osvojila četvrto mesto i dokazala da u potpunosti drži korak sa svetom.

Dok uživa u uspesima, Jovana već razmišlja o narednoj godini, u kojoj se možda neće takmičiti, već arbitrirati. 

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading