vremenska prognoza, najava kratkotrajnog zahlađenja
Foto: Alo/Foto Tanjug/ilustracija

Jak južni i jugozapadni vetar će duvati uz udare olujne jačine u košavskom području. Najjači udari se očekuju na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama, a ponegde će ići i preko 100 km/h.

Crveni meteoalarm, koji označava vrlo opasno vreme, na snazi je u Banatu, a narandžasti, koji označava opasno vreme, na snazi je u Pomoravlju, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji.

rhmz

Printscreen

 

Ostali delovi Srbije su obojeni u žuto, takođe zbog vetra, alii i kiše i grmljavine.

Ono što je neobično za ovaj period godine je da je u čak 6 delova Srbije upaljen meteoalarm koji se odnosi na visoke temperature! Zapadna, Jugoistočna i Jugozapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje i Kosovo i Metohija su mesta koja pored upozorenja na vetar, kišu i grmljavinu, očekuju ih i visoke temperature!

RHMZ prognozira da će do kraja dana vetar da oslabi. 

Oblačnost koja na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine uslovljava kišu, a ponegde i lokalne pljuskove sa grmljavinom, premešta se ka našem području. 

Padavine se sredinom dana prvo očekuju u Bačkoj i Sremu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, a posle podne i uveče će se padavinska zona proširiti i na ostale predele naše zemlje.

Lokalno se očekuju intenzivni pljuskovi koji će biti praćeni grmljavinom i jakim olujnim vetrom, uz veliku količinu padavina u kratkom periodu.  

Podsetimo, RHMZ je ranije najavio velike količine padavina zbog kojih može doći do izlivanja reka i bujica.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading