TEMPERATURA PADA ZA 15 STEPENI RHMZ izdao dva upozorenja, upaljen meteoalarm
Foto: Alo/Masanori Jošida

Zapadni i jugozapadni vetar biće slab do umeren, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša od 34 do 37. Krajem dana i u toku noći u Bačkoj i Banatu su ponegde mogući pljuskovi i grmljavina.

I u Beogradu će danas biti sunčano i toplije vreme. Zapadni i jugozapadni vetar biće slab do umeren, a uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura oko 22 stepena, a najviša oko 36 stepeni.

Upozorenje na visoke temperature

Maksimalna temperatura u većini mesta danas od 34 do 37 °C, dok će sutra u centralnoj i južnoj Srbiji biti još toplije od 37 do 40 °S - navodi se u upozorenju RHMZ.

TEMPERATURA PADA ZA 15 STEPENI RHMZ izdao dva upozorenja, upaljen meteoalarm

FOTO: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

 

Upozorenje na naglu promenu vremena

- U utorak krajem dana na severu, a u sredu i u ostalim krajevima nagla promena vremena uz kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature za oko 15 stepeni. U zoni grmljavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s) - upozorio je RHMZ.

Upaljen meteoalarm

U celoj Srbiji danas je na snazi narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura, dok je u Bačkoj i Banatu upaljen i žuti meteoalarm zbog grmljavine.

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objavio je RHMZ.

Vreme narednih dana

U utorak na jugu Srbije ekstremna vrućina i temperatura čak do 42°C, dok će na severu Vojvodine biti 10.-ak stepeni niža, malo iznad 30°C.

Vetar slab južni i jugozapadni, a na severu Srbije severozapadni. Pritisak ispod normale.

Minimalna temperatura od 19°C do 25°C, a maksimalna od 32°C na severu do 42°C na jugu Srbije. Uveče su mogući pljuskovi na severu i zapadu Srbije. Temperatura u 22h od 24°C do 32°C. 

Između utorka i srede treba očekivati jače lokalne pljuskove i nepogode, a u sredu sledi osveženje prema današnjoj prognozi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading