Despot biblioteka
Foto: Alo/Foto: RINA

Despot je obožavao šetnje Gradskim bedemom kod Čačka. 

- Šetnje su se uvek završavale kod skejt parka gde je voleo da se druži sa velikim dečacima, gleda njihove vratolomije i malo smeta. Umeo je da uživa u muzici koju su ti veliki dečaci svirali na gitari i usnoj harmonici. Uvek je tu bila i neka kuca sa kojom bi se igrao. A odmor je bio kraj mini biblioteke, pustio bi jako vodu iz česme da prska dok bi bakana negodovala i vadio neku lepu knjigicu da “čita”. Na tom mestu je pronalazio sve što je voleo - vodu, prirodu, decu i kuce, rekla je za RINU Despotova tetka Đurđa.

Despot biblioteka

Foto: RINA

 

Ona dodaje da kad su nedavno u objavi njihovog prijatelja videli da je Despotovo omiljeno mesto devastirano i knjige bačene, znali su da bi ga to jako rastužilo i poželeli su da u njegovo ime obnove mini biblioteku i doniraju knjige za neku drugu decu i dobre ljude koji vole knjige. I uspeli su da je, uz pomoć dragih prijatelja i u saradnji sa Kancelarijom za mlade, ponovo vrate u funkciju.

- Divna vest je i da je u blizini nastala kišna bašta jer je Despot voleo da zaliva cveće i nadamo se da ćemo na proleće moći da zasadimo i drvo u njegovo ime, izjavila je Đurđa.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading