noć veštica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Dimitrije Pastuović, sektolog kaže da je ovaj praznik došao u Ameriku sa Keltima, odnosno njihovim potomcima Ircima i Škotima. 

- Taj praznik je proslava, paganski ritual za dolazak prvog novembra, što je za njih Nova godina. Praznik se zove "Semhajn" , a to je poštovanje kulta mrtvih predaka, što je paganski ritual. Za mene, ali nadam se i za sve, danas je Sveti Luka i Sveti Petar Cetinjski, mi to treba da slavimo. U dva navrata sam bio u Americi kada je bila Noć veštica - započeo je sektolog

- Po svim medijima, narod se upozorava da pripazi svoju decu jer tog dana veliki procenat dece nestaje, a ona verovatno završavaju u nekim satanističkim ritualima. Ogromne su gužve, gomila pijanih i drogiranih ljudi, ne može da se prolazi ulicama, a nažalost je to došlo i na naše tlo. To je pogubno! To je satanistički praznik, nema nikakve veze sa hrićšanstvom.

Potom je odgonetnuo da li su Amerikanci svesni šta slave:

- Veliki broj američkog naroda ima vrlo malo razvijenu svest, oni žive po difoltu, slepo se drže svega, njih štiti zakon, oni veruju u institucije, šta im se servira to jedu. Smatram da veliki procenat njih nije svestan da radi lošu stvar, ali postoji neki vrh koji je svestan kuda to vodi. Čak i ovde, mnoge vaspitačice, profesorke, se žale da roditelji maskiraju decu na današnji dan. Mi definitivno idemo ka tome, ova bolest je veoma uznapredovala i progresivna je, sve ovo je samo jedan segment tog novog doba, a polako ulazi u sve pore društva - rekao je.

Sveštenik Marko Jeftić za Alo! je objasnio da su ovi običaji gori čak i od ovog tumačenja. 

- Oblačenje dece i odraslih u strašne kostime i prošenje slatkiša nije keltski običaj, već prinošenje žrtve đavolu. NAši preci su vekovimam od početaka hrišćanstva živote davali ne pristajući da se poklone sotoni i lažnim bogovima, a danas ljudi zarad praćenja trenda, bez ikakvih pretnji i pritisaka, obuku decu čisto da bi se družili - rekao je sveštenik. 

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading