"PREDSTAVLJAJU SE KAO HRIŠĆANI" Evo kako se najlakše upada u kandže sekti
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/tvhepy

Sektolog Dimitrije Pastuović je rekao za Tanjug da su po pitanju sekte u Srbiji najzastupljeniji manipulativni pojedinci, koji ljudima pokušavaju da izmene pogled na svet.

"Manipulativni pojedinci, razni filozofi, gurui, jogini, namastei, sensei, kako god da ih nazivaju. Ljudi koji predstavljaju sebe kao hrišćane, a posle toga ubacuju čakre, mantre, astralna putovanja, vraćanje u prednatalni period i tako dalje", izjavio je Pastuović za Tanjug.

Na pitanje kako prepoznati pripadnika sekte i koje su njegove karakteristike, Pastuović je objasnio da ih možemo prepoznati po tome što pokušavaju da izmanipulišu ljude kako bi im promenili ličnost.

"Karakteristično je da pokušavaju da prodru u vas, da pokušavaju da vam promene viđenje na svet, da hoće da uđu u sve vaše pore. Njima je cilj da se vaša kompletna ličnost, vaša imovina, vaše telo, sve što vi posedujete svodi isključivo na njega", rekao je sektolog.

Sagovornik Tanjuga je naveo da je zakonska regulativa jedini način da se Srbija izbori sa delovanjem sekti.

"Potreban je adekvatan zakon koji bi sankcionisao rad u ovom slučaju sektnih pojedinaca, manipulativnih pojedinaca koji su zauzeli mesto velikih grupacija gabaritnih sekti", zaključio je Pastuović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading