PALA CENA NAFTE ZBOG KRIZE NA BLISKOM ISTOKU
Alo

Nakon dve sedmice rasta, na svetskim tržištima su cene nafte prethodnih dana pale, a njihovo kretanje uglavnom je zavisilo od vesti sa Bliskog istoka.

Na londonskom tržištu cena barela prošle sedmice pala je 1,8 posto – na 90,48 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 3,6 posto – na 85,54 dolara, prenosi Hina.

Celu sedmicu cene su oscilirale u relativno uskom rasponu. Kada su vesti na Bliskom istoku ukazivale na zaoštravanje sukoba između Izraela i palestinskog Hamasa, cene nafte su rasle, a kada bi se činilo da napetosti popuštaju – cene bi pale.

Njihov pad na sedmičnom nivou bio bi i veći da u petak cene nisu porasle oko tri posto jer je trgovce uznemirio napad američkih borbenih aviona na skladišta oružja i municije u Siriji. Pentagon je objasnio da je tako uzvratio na napade paravojnih snaga, koje podržava Iran, na američke oružane snage od početka sukoba Izraela i Hamasa.

Iako do sada ovi sukobi nisu uticali na samo snabdevanje, mogući su poremećaji u isporukama iz Irana i ostalih velikih proizvođača u Zalivu. 

Bonus video: 

 

@alo_portal Da li treba zabraniti mobilne telefone u školama? 📱 #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #foryou #viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading