pokrajinska vlada
Foto: Printscreen/Foto: vojvodina.gov.rs

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje da se izdvoji 104,9 miliona dinara za hitne radove koji do juna 2024. godine treba da revitalizuju jedan od starih reni-bunara na području izvorišta „Štrand“ sa kapacitetom od 100 litara vode u sekundi. To će, uz druge napore koje čini novosadska lokalna samouprava kada je reč o revitalizaciji vodovodnog sistema, obezbediti sigurnije snabdevanje vodom Grada Novog Sada.

Obezbeđen je i novac – 25,1 milion dinara – za hitne radove na sanaciji krova fiskulturne sale u objektu „Barapart“ – Izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Čeh Karolj” u Adi.

U avgustu prošle godine oštećen je krov fiskulturne sale, veći deo plafona, deo električne mreže, kao i dimnjak, fasada i pod, zbog čega je onemogućena redovna nastava fizičkog vaspitanja.

Inače, fiskulturnu salu koristi oko 140 učenika svih uzrasta, a van školskog vremena kulturno-umetnička društva.

Osnovnoj školi „Jožef Atila” u Bogojevu usmereno je 14,7 miliona dinara za zamenu krova.

Za Gimnaziju „Dušan Vasiljev” u Kikindi biće izdvojeno 12,5 miliona dinara za obnovu fasade na objektu te ustanove koji ima svojstvo kulturnog dobra. Takođe, u kikindskoj Osnovnoj školi „Sveti Sava” sa 11,2 miliona dinara biće finansirana sanacija toaleta.

Pokrajinska vlada će sa 9,3 miliona dinara finansirati i radove na rekonstrukciji sistema za grejanje i tekuće održavanje fiskulturne sale u objektu Izdvojenog odeljenja „Olga Petrov” u Barandi, u okviru Osnovne škole „Zoran Petrović” u Sakulama.

Za hitnu intervenciju – popravku krova i molerske radove na fasadi OŠ „Braća Stefanović” u Neuzini,  u opštini Sečanj – Pokrajinska vlada je izdvojila 3,4 miliona dinara.

Izdvojeno je i 5,4 miliona dinara za popravku kotlarnice u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Otthon” u Staroj Moravici.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading