grad
Foto: Alo/Foto: RINA

Najgore su prošli zasadi jabuke, Dejan Stanković iz Vinče koji gaji ovo voće na površini od preko tri hektara kaže da je šteta potpuna.

- Jabuka je stigla na berbu, trebalo je za nekoliko dana da se počne, a očekivani prinos je bio do 50 tona po hektaru, međutim sada smo ostali bez ičega. Grad koji je protutnjao kroz moje i obližnja sela pričinio je ogromnu štetu na jabuci, vinovoj lozi. Ovo je tuga neopisiva, uložili smo mnogo u voćnjak ne samo truda i rada već i novca, i kad je trebalo da uberemo plodove sve je uništeno za samo nekoliko minuta - kaže Dejan kome su svi usevi uništeni.

 

 

Usled ove elementarne nepogode i štete koja je pričinjena meštanima u nekoliko sela, Opštinska komisija za procenu šteta će izaći na teren i sačiniti zapisnik.

- Moj savet svim proizvođačima je da pozovu opštinsku komisiju za procenu štete da napravi zapisnik. Kontaktirao sam i osiguravajuće kuće pošto na ovom terenu ima veliki broj polisa i bez obzira što radarski centar nije intervenisao prihvataće se zapisnici opštinske komisije sa lica mesta kao i njihovih procenitelja tako da će se štete isplaćivati normalno - napisao je između ostalog Dragan Jovanović, na svom fejsbuk profilu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading