gube decu kao upaljače
Foto: Stock/Foto: Stock

Ovoga puta, jedan Srbin u grčkom letovalištu Haniotiju preživeo je bliski susret sa smrću!

 

- Danas zamalo još jedna tragedija sa srećnim završetkom ovog puta u Haniotiju. Stariji čovek, srpski turista inače neplivač ušao je u more. Malo se više opustio, i struja ga je odnela 30 metara od obale - piše Dejan u grupi "Grčka info".

Kako ovaj čovek dalje navodi, tragedija je izbegnuta zahvaljujući hrabrom mladiću iz Srbije.

- Sve zasluge i pohvale dugujemo čoveku Draganu Vukašinu takođe turista iz Srbije inače mom komšiji u vili! Pa, komšo hvala na jednom spasenom ljudskom životu - zaključio je on!

Trogodišnje dete struja odvukla od obale

Ista situacija desila se ovog juna kada je u Haniotiju vetar dvogodišnjeg dečaka iz Srbije odneo više od dva kilometra od obale dok je bio na gumenom čamcu, objavljeno je u grupi "Nikana" na Fejsbuku.

Nekoliko ljudi, uključujući i roditelje, uzalud su plivali kako bi došli do dečaka, jer se dete sve više odaljavalo od obale. Na kraju se videla samo tačka u daljini. Nakon 30 minuta agonije i dozivanja u pomoć svih koji su u tom momentu bili prisutni, čovek na skuteru je došao do deteta i izvukao ga na obalu.

Na kraju se sve dobro završilo, a apeluje se na roditelje da gumu na kojoj su deca drže, jer ih vetar ili morska struja mogu odneti daleko. Dečak je živ i zdrav vraćen na obalu zabrinutim roditeljima.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading