Besplatni preventivni pregledi "Kućica zdravlja" od 11. do 17. septembra u Altini
Foto: Alo/Printscreen

Posebno se vodilo računa o značaju vežbanja za održavanje dobrog zdravlja i kondicije, ali i o potrebi da mladi posete psihološko savetovalište.

"Kućica zdravlja", koju su organizovali Gradska opština Zemun i Dom zdravlja „Zemun”, biće otvorena za građane cele sedmice od 8 do 15 sati.

Prvog dana, 11. septembra, biće organizovani pregledi „Prevencijom do boljeg vida”, gde će se, između ostalog, kontrolisati oštrina vida, ali i obaviti pregled očnog dna i merenje krvnog pritiska. Građani će dobiti i savete o pravilnom uzimanju terapije.

Kućica zdravlja

Alo

 

 

Prevenciji endokrinoloških bolesti posvećen je utorak, kada će se obavljati preventivni pregled osoba sa dijabetesom, raditi ultrazvuk štitaste žlezde, EKG, merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.

Sreda će biti posvećena mladima, te će zainteresovani, osim preventivnih pregleda, imati priliku da posete i psihološko savetovalište.

Prevencija kardiovaskularnih bolesti, koje su sve učestalije usled brzog načina življenja, biće organizovana u četvrtak, 14. septembra. Osim uobičajenih primarnih pregleda, građanima će biti omogućen internistički pregled, kao i ultrazvuk abdomena.

Kućica zdravlja

Alo

 

 

Značaj vežbanja za zdravlje ljudi posebno će biti naglašen u petak, 15. septembra, kada će zainteresovani moći da saznaju sve o pravilnom držanju tela, da se informišu o vežbama, ali će i ovog dana biti dostupni primarni pregledi.

Briga o ženama i njihovom zdravlju, kao i o najstarijim sugrađanima rezervisana je za subotu i nedelju. U subotu će žene moći da obave ginekološko savetovanje i urade ultrazvuk dojki, dok će u nedelju najstarijim sugrađanima biti omogućeno stomatološko savetovanje, kao i konsultacije sa patronažnom sestrom.

Organizatori pozivaju građane da iskoriste ovu mogućnost i da u što većem broju posete „Kućicu zdravlja” i provere svoje zdravstveno stanje.

Napomena – Detaljne informacije o pregledima mogu se pogledati u tabeli.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading