donela nož u školu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prava drama desila se prekjuče na prvom času u prepodnevnoj smeni OŠ „Dude Jović“ u Žabarima. Učenica (12) šestog razreda koja pohađa istureno odeljenje ove škole u selu Porodin u školu je donela nož.

Prema jednoj verziji, ona je nož pokazala nastavniku i on joj ga je oduzeo i odmah obavestio direktora, koji je pozvao policiju i Centar za socijalni rad.

Nakon incidenta, sa učenicom je uz prisustvo Centra za socijalni rad i policijskim službenicima obavljen razgovor. O celom slučaju obavešteno je VJT u Požarevcu, koje je naložilo da se izvrše dodatne provere i prosledi izveštaj.

Đurović je potvrdio za Alo! da se incident desio prekjuče, u prepodnevnoj smeni, na prvom času i istakao da je škola postupila po protokolu.

- Sa učenicom su razgovarali naši psiholog i pedagog. Ne mogu da vam otkrijem detalje, reč je o maloletnom licu - objasnio je Đurović.

Porodica u evidenciji

Porodica ove devojčice već je evidentirana u Centru za socijalni rad u Žabarima, potvrđeno je za Alo!.

- Porodica se nalazila na aktivnoj evidenciji krajem 2019. i početkom 2020. godine. Centar za socijalni rad opštine Žabari će preduzimati mere iz svoje nadležnosti u saradnji sa ostalim institucijama - navedeno je u dopisu direktorke Marine Milošević našim novinama.

 

Na društvenim mrežama ubrzo su se pojavile razne teorije o tome zbog čega je devojčica ponela nož u školu, ali ih je direktor decidno demantovao.

- Te priče nisu istina - rekao nam je direktor na spekulacije o tome šta je bila devojčicina namera, a na pitanje da li je žagubički Centar za socijalni rad već imao prijave o njenom ponašanju, pozvao se na zakon o zaštiti podataka o maloletnom licu.

- Mogu samo da kažem da je reč o osrednjem đaku, tihoj i povučenoj devojčici koja dosada nije pokazivala nasilničko ponašanje - rekao nam je direktor i ponovio da je škola preduzela sve odgovarajuće mere.

- Škola može da je kazni samo ukorom direktora. Ovako nešto se nikad pre nije dogodilo u našoj školi - dodao je Đurović.

Iz Centra za socijalni rad u Žabarima takođe nisu mogli mnogo da nam kažu i oni su se pozvali na zaštitu podataka o maloletnom licu.

- Reč je o osetljivom i škakljivom slučaju - rekli su nam nezvanično u Centru za socijalni rad u Žabarima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading