Festival porodice
Foto: Alo/Alo

Cilj manifestacije u organizaciji Udruženja Čuvari ognjišta i Asocijacija mama Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju i brigu o porodici  i uz podršku Alo! medija sistema, jeste podsećanje na prave porodične vrednosti.

Festival porodice

 

Festival je otvorila Darija Kisić, ministarka za demografiju i brigu o porodici, koja je na početku čestitala organizatorima i učesnicima na uspešno obavljenom zadatku okupljanja porodice nedeljom.

- Dragi prijatelji, deco, roditelji, ovo su najlepši trenuci posla koji obavljam - kada smo u društvu dece, gledamo dečje osmehe i druženje porodice, to nam daje pravi vetar u leđa za sve što radimo, da radimo još bolje. Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju upravo ovo i jeste cilj, da se okupljamo, da se slažemo, da dane provodimo u krugu svojih porodica, da odatle crpimo svoju snagu i sve što ćemo raditi u narednom periodu biće usmereno upravo na jačanje porodice, da nas bude više i da budemo bolji. Ovog meseca rođeno je 230 beba više nego u istom mesecu prošle godine i nadamo se da će ovakav trend da se nastavi i da će nas biti još više - poručila je Kisićeva. 

Festival porodice

Alo

 

A upravo u duhu okupljanja bilo je i takmičenje u kom su se roditelji i deca u nekoliko oblasti nadmetali s drugim porodicama, i to - u šahu, na štandu Šahovskog saveza, mozgalicama Muzeja iluzije, u pravljenju figurica od vune i krunjenju kukuruza. Kako su rekli za Alo!, sjajno su se zabavili, a dobili su i dobre ideje za zabavu kod kuće.

- Prvi put smo probali suvo filcovanje vune i ovde smo taman imali priliku da vidimo da je to zaista zanimljivo kao što izgleda na snimcima koje smo gledali. Deca su se jako zainteresovala, a moram da priznam i mi. Zato sada razmišljamo da kupimo ovaj komplet da bismo se i kod kuće zabavljali zajedno - rekla nam je porodica Milošević.

Posebni gosti Festivala porodica bili su odlikaši Centra za mlade talente: Jakov Đondović, Mihajlo Janković, Rajko Lapčević, Milan Mirčić, Anđela Zorica, Denis Šabotić, Strahinja Tripković, Katarina Jeftić, Nada Matejić, Mara Raičković, Ljiljana Konjević, Đurđina Milentijević i Teodora Marković. Ova divna deca, učenici završnih razreda srednje škole, prethodnih godina su osvajali zlatne, srebrne i bronzane medalje iz najrazličitijih oblasti, a ovde su svim posetiocima pokazali da može i škola i druženje, i učenje i hobiji, i zabava i ozbiljnost. 

Sve simpatije publike pokupila je mlada Anđelka Petković, violončelistkinja bez violončela. I to je moguće: 

Festival porodice

Alo

 

- Trenutno sviram na instrumentu koji mi je pozajmila Muzička škola „Stevan Stojanović Mokranjac“, koju sam ove godine upisala, a pre toga sam svirala na violončelu moje osnovne škole - kaže ova skromna devojčica velikog talenta. 

Ipak, kako ističe njena mentorka Teodora Crnogorac Milanović, mnogo je truda, vežbanja i odricanja uloženo da bi se osvojile razne državne, okružne i međunarodne nagrade. 

- Roditelji i ja smo tu da Anđelku podržimo, ali ona je ta koja najviše radi. Lepo je biti uz takvu decu i najvažnije je da mi budemo tu za njih, da ih razumemo i kada im se ne radi i kada imaju svoje probleme, i ljubavne, i školske. Sve je to deo pedagoškog rada. Bitno je samo da smo tu uz njih - rekla je profesorka, koja je uz Anđelku bila i na neverovatnih 40 stepeni tokom Festivala porodica. 

Mađioničar Nikola Stanimirović zabavljao je i decu i odrasle, a njegovim trikovima divili su se čak i organizatori.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading