kućica zdravlja novi beograd
Foto: Alo/Foto ALO!/Vladimir Marković

Odziv građana Novog Beograda je i četvrtog dana otkako lekari i medicinske sestre Doma zdravlja sa te opštine primaju pacijente bez uputa i zdravstvene knjižice u Kućici zdravlja bio veliki.

- Pacijenti su se rado odazvali ovoj akciji koju sprovodimo, zadovoljni su uslugama koje im pružamo i mi svakodnevno uradimo oko 400 raznih pregleda - rekla je za Alo! dežurna lekarka dr Aleksandra Kosojević, specijalista interne medicine u DZ Novi Beograd.

Dr Aleksandra Kosojević je dodala da ova akcija ima za cilj da ukaže na značaj preventivnih pregleda za očuvanje i unapređenje zdravlja naših sugrađana.

- U danu koji je posvećen penzionerima, oni mogu obaviti ultrazvučni pregled abdomena  i preventivni regled koji se sastoji u merenju krvnog pritiska, merenju šećera u krvi, odrediti indeks telesne mase, izmeriti težinu, visinu - objasnila je dr Kosojević i dodala da oni koji dođu u Kućicu zdravlja mogu od lekara dobiti korisne savete o terapijama koje koriste, ishrani, zdravim stilovima života, kao i tumačenja labaratorijskih anliza.

M. Jakob

kućica zdravlja novi beograd

Foto ALO!/Vladimir Marković

 

Nedeljom je na programu porodični dan, posvećen deci i omladini, najmlađim sugrađanima, gde će moći da se obavi pregled pedijatra, fizijatra, stomatologa, ponedeljak je posveće kardiovaskularnim problemima, utorak prevenciji dijebetesa.

- Pacijenti uglavnom dolaze na preventivni pregled, dolaze da provere svoje  zdravlje. Neko zna od čega boluje, neko dugo nije bio na pregledu, a mi smo tu da proverimo njihovo stanje i ukažemo im ako postoji neki dodatni problem - kaže dr Kosojević.

- I u sredu kada sam bila dežurna, obavili smomnogo pregleda, čak sm otkrili i neke začajne stvari za koje pacijenti nisu znali da boluju od toga - rekla je dr Kosojević i još jednom naglasila da je su ovakve akcije važne u preventivnom lečenju i ranom otkrivanju oboljenja.

kućica zdravlja novi beograd

Foto ALO!/Vladimir Marković

 

Stanovnicima Novog Beograda će biti omogućeni besplatni preventivni lekarski pregledi u Kućici zdravlja, postavljenoj kod zgrade opštine, svakim danom od 8 do 15 časova, bez uputa i bez zdravstvene knjižice do 6. septembra.

kućica zdravlja novi beograd

Foto ALO!/Vladimir Marković

 

- Ovakve akcije su važne, moram da pohvalim naše lekare i sestre. Do 65 me ništa nije bolelo, a sada... Divno je u našem bloku 45, šetam mnogo i to mi pomaže da odžavam zdravlj - rekla nam je nasmejana Ilinka (72) iz bloka 45 koja je poranila kako bi došla na preventivni pregled.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading