privatna arhiva
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Otkad je saznala da je komšija, tridesetjednogodišnji D. P. uhodi, snima, deli njene fotografije sa jezivim i vulgarnim komentarima, o čemu je Alo! juče pisao, J. G. (18) iz Temerina gotovo da ne izlazi iz kuće.

Njena majka Maja Glušac, kojoj su prijatelji poslali skrinšotove objava D. P., samo što nije doživela infarkt. Za Alo! je ispričala sve detalje.

- Nisam često na Fejsbuku iako sam član grupe Temerin. U subotu sam ušla da vidim kako su ispale fotografije s prijateljima koje je podelio moj muž i iskočio mi je apel roditeljima devojčice koju D. P. danima objavljuje i traži njene podatke. Kad sam shvatila da je to moje dete, samo što me kap nije ubila. Prepoznala sam komšijinu ogradu. U tom momentu je u sobu utrčao sin, koji je takođe video da je na fotografiji njegova sestra. Kukali smo sve troje - rekla je Maja, i dodala da su, kad su čuli buku, dotrčale komšije.

privatna arhiva

Foto: printskrin

 

 

- Ispostavilo se da taj D. P. živi u našem naselju, pa sam s komšinicom otišla do njegove majke, ali nije bila kod kuće već, kako su nam rekli, u Mađarskoj. Reč je o porodici koja je odranije poznata policiji, imali su tri sina, jedan se ubio u zatvoru u Klisi, drugog je otac negde odveo sa sobom, valjda u Nemačku. Komšije kažu da je otac bio nasilan prema majci, da je i D. P. često maltretira zbog čega je bio prijavljen, ali da ona nije ništa preduzela.

Prema Majinim rečima, odmah su otišli u policiju i inspektori su tražili da im hronološki poređa objave D. P., što je ona i uradila. Skrinšotove je prosledila i našoj redakciji, koje ne objavljujemo zbog skandaloznog i uvredljivog sadržaja.

privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

 

- Po njima se vidi da je moju ćerku koja ima 18 godina, ali izgleda mnogo mlađe i sitnije, pratio svakodnevno, od jutra do mraka. Znao je gde ide, s kim, slikao ju je s prozora mobilnim telefonom, u komentarima navodio šta bi joj radio, ali to su takve gadosti da ne mogu ni da ponovim - istakla je Maja.

Oglasilo se i tužilaštvo, potvrdilo pisanje Alo!

„Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je obavešteno od strane PU Novi Sad - Policijske stanice Temerin da je lice D. P. iz Temerina sačinilo više objava na društvenim mrežama u kojima spominje punoletnu J. G. iz Temerina, pri čemu je postavilo nekoliko njenih fotografija. Postupajući tužilac je kvalifikovao navedene radnje kao krivično delo proganjanje iz člana 138a stav 1 Krivičnog zakonika, nakon čega je naloženo više konkretnih mera koje se imaju preduzeti u cilju utvrđivanja svih okolnosti kao i prikupljanja i obezbeđivanja dokaza. Takođe je od Osnovnog suda u Novom Sadu ishodovana naredba za pretresanje stana i drugih prostorija, nakon čega je od strane ovog tužilaštva naređeno pretresanje i veštačenje svih uređaja za automatsku obradu podataka, koji su tom prilikom oduzeti. Nakon pribavljanja i upoznavanja sa sadržajem svih zatraženih obaveštenja i materijala, ovo tužilaštvo će doneti odluku o daljem toku postupka, u najkraćem roku i u skladu sa zakonom“, odgovorili su iz nadležnog tužilaštva dan kasnije na naše pitanje da li je saslušan D. P. i zašto je pušten da se brani sa slobode

 

U međuvremenu, progonjenoj devojci su se javile i druge žrtve, devojčice koje su rođene 2007. godine.

- Njih je D. P. presreo na ulici, potezao je pivo iz flaše i svašta im mumlao. Toliko su se uplašile, da su odmah sve ispričale roditeljima, a oni su ga prijavili policiji. Međutim, kod nas često možete čuti da od policije nema vajde - navela je naša sagovornica, koja je pokušala da sazna više informacija od Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

- Ništa mi nisu rekli jer ne mogu da daju informacije o slučaju, nezvanično sam čula da predmet nije ni stigao kod njih, iako je D. P. bio priveden i saslušan u našoj policijskoj stanici. Komšije su mi rekle da su videle četvoro policijskih kola ispred njegove kuće i da su mu inspektori zaplenili telefon i kompjuter ili laptop, nisam sigurna. Znam samo da moje dete danima ne sme da izađe iz kuće samo, da je svuda prati brat. Rekla mi je da ima osećaj da je ona u zatvoru u kom bi trebalo da bude njen progonitelj, ali umesto toga, on se slobodno šeta. Pitam se samo da li treba nečije dete, ne daj bože, da nastrada, pa da nadležni nešto urade - rekla je Maja, i dodala da su građani tog dela Temerina toliko uplašeni da organizuju roditeljske patrole.

- Ovde ima mnogo devojčica i male dece, nikome nije svejedno. Zato jedni druge informišemo o svemu, a koliko su svi uznemireni, najbolje svedoči reagovanje naših komšija koji su, da sam samo jednu reč rekla, bili spremi da linčuju D. P. Umesto toga, odlučili smo da se obratimo policiji, nadamo se da neće biti uzalud - navela je Maja Glušac.

Majka D. P. -a: Moj sin ne misli to što radi

Majka D. P. je plakala, ubeđivala Maju da njen sin ne misli kao što piše na Fejsbuku.

- Pre nekoliko dana na vrata nam je došla majka D. P. koju sam ipak pustila u kuću. Plakala je, pitala me što prvo nisam došla kod nje, a onda mi je ponavljala da njen sin to samo tako piše i da ne misli to istinski. Kad sam je pitala da li je bio nasilan prema njoj i da li je svesna da će, ako ne daj bože, on povredi neko dete i ona biti kriva, samo je ućutala - ispričala nam je Maja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading