vesić
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

- Izgradnjom ove petlje ispunjava se obećanje dato građanima Jakova i drugih surčinskih naselja, prilikom otvaranja brze saobraćajnice Novi Beograd – Surčin. Izgradnjom auto-puta „Miloš Veliki“ naselje Jakovo i industrijska zona ostali su odsečeni od ostalih saobraćajnica, dok sav teretni saobraćaj prolazi kroz centar Surčina – rekao je Vesić.

Ministar je istakao da će petlja biti završena do kraja godine, kada će između 25.000 i 35.000 ljudi koji gravitiraju ka tom području imati direktan izlaz na auto-put. Kao posebno važan segment, a to je veća bezbednost u saobraćaju, Vesić je napomenuo da teretni tranzitni saobraćaj više neće ići kroz Surčin.

On je precizirao i da je ukupna vrednost radova nešto veća od 3,3 miliona evra.

- Došli smo danas da se uverimo kako napreduju radovi, koji su dokaz da, kada se izgradi jedan put, on praktično nije završen, već kasnije može i da se koriguje u skladu sa razvojem zemlje. Da nema ekonomskog razvoja, ne bismo imali investicije u industrijskoj zoni, pa ni potrebe za petljom. Uvek smo spremni da odluke uskladimo tako da doprinose daljem ekonomskom razvoju.

Podsetio je da Surčin očekuje gradnja Nacionalnog stadiona, budući Sajam, gde će biti održana međunarodna izložba EXPO, a tada će ta opština biti mnogo bolje saobraćajno povezana u svim pravcima.

Prema novom planu, žitelji Jakova će stizati do okretnice autobusa na Bežaniji za najviše 10 minuta, za šta im je sada potrebno između 30 i 40 minuta, kada nema gužve u saobraćaju.

Radove na izgradnji petlje „Jakovo“ izvodi kineska kompanija CCCC.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading