Šapa medved
Foto: Alo/Facebook/Aleksandar Gile Janković/printscreen

Društvenim mrežama kruži video ogromnog otiska šape, a ukoliko je stvarno došao, to znači da je ovo prvi put da se medved spustio u selo, prenosi Telegraf.

Ipak, većina njih nije uznemirena ovim prizorom, već se plaše za budućnost životnje. Kako je jedan od meštana podelio fotografije na kojima se vidi da životinja tumara šumskim predelom, mnogi su upozorili da ne otkriva tačnu lokaciju kako je neko ne bi odstrelio.

Aleksandar Janković, koji je podelio snimak šape, za Telegraf.rs kaže da je snimak načinio njegov dobar prijatelj, ali da je otiske primetilo nekoliko meštana.

- Po njegovom kazivanju otisak je videlo nekoliko meštana. Inače snimak je načinjen u selu Zarići kod Kosjerića. Ja samo znam iz priča da je devedesetih godina i malo posle dvehiljadite, bilo uočeno kretanje medveda na relaciji Jelova Gora - brdo Grad. Ovo je, koliko znam, prvi put da se medved spustio u selo. Inače na pomentoj relaciji je nadmorska visina 1022 metara. Po daljoj priči od starijih ljudi, kažu da je moguće kretanje medveda iz Bosne i Hercegovine preko Tare pa sve do Jelove Gore i brda Grad odakle se vraćaju nazad - objašnjava nam meštanin.

Ipak, iz Lovačkog udruđenja "Kosjerić" kažu da nisu upoznati sa tim da se medved ovoga puta prošetao selom, ali da ne bi bio prvi put da je viđen u ovim predelima.

- Često prelaze preko Tare i viđeni su ovde. Ne mogu da tvrdim da je ušao u selom, jer sam bio tu kada je snimak načinjen. Niko od građana ništa nije prijavio - naveo je za Telegraf.rs lovočuvar Srđan Milović.

Podsetimo, nedavno je ova životinja usnimljena kako preplivava jezero Perućac nedaleko od Kosjerića. U pitanju je bio mrki medved i to na 7. kilometru uzvodno od brane sa srpske na bosansku stranu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading