baca smeće sa mosta
Foto: Alo/Instagram/192.rs

Naime, na klipu se vidi čovek u Čačku koji je bez imalo stida i srama na kolicima dovukao nekoliko džakova smeća do mosta, a zatim ih bacio u reku Zapadnu Moravu.

"Sve se odigralo na mostu koji spaja obale reke kod Konjevića i Kulinovačkog polja. Čovek srednjih godina lepo je stao naočigled svih vozača koji su tuda prolazili i lagano kao da baca kamenčiće, bacio otpad u reku. Supruga i ja smo ostali zgroženi tom scenom. Neće nam biti bolje dok mi ne budemo bolji", kaže za RINU Ivan Milovanovuć koji se našao na licu mesta.

Nesavesni građani koji ne vode računa o životnoj sredini nažolost nisu retkost, stoga se upravo u toku Zapadne Morave mogu videti veće količine smeća. Ono što je takođe primetno jeste često formiranje malih divljih deponija, jer pojedini građani ne ostavljaju otpad tamo gde treba, već tamo gde im je najlakše.

"Ako samo krenete malo kroz okolinu, često ćete naići na gomile smeća. Neki ljudi ništa ne poštuju. Kod nas u Atenici stalno se dešava da doteraju mnogo otpada i izruce ga nasred ulice pored reciklažnog platoa, bez trunke ekološke svesti", kažu Čačani.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading