memorijalni centar u školi Vladislav Ribnikar
Foto: AP/Foto: AP

Dečak ubica koji je 3. maja ubio devetoro đaka i radnika obezbeđenja do tog trenutka ostvario je dve trećine časova i po sili zakona on ima uslove za završetak sedmog razreda i ocene. Ova realnost propisana je zakonom jer je osnovno obrazovanje obavezno. Bolna stvarnost je da zbog nezapamćene tragedije devetoro dece neće sesti u školske klupe i ostvariti svoje snove.

Prema saznanjima kada će nastaviti školovanje dečak ubica i po kom modelu tek treba da se odluči. U kom trenutku će se gradivo iz osmog razreda naći pred njim zavisi od procene stručnjaka Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu. Pre bilo kakva odluke školskog sistema mora da postoji procena Klinike da li je dečak ubica u stanju da nastavi školovanje i kakvo će ono biti.

Deca koja ne mogu da odlaze na nastavu i prate školsku godinu iz đačkih klupa, najčešće imaju onlajn nastavu. Međutim, da li će to biti slučaj i sa dečakom ubicom još uvek nije izvesno.

Kako se saznaje, moguća su dva modela: da mu se nastavni program da isključivo u pisanoj formi ili onlajn. Ukoliko se bude donela odluka da nastavi školovanje onlajn njemu neće biti omogućeni drugi sadržaji na kompjuteru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading