punjenje telefona
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Pametni telefoni mnogima su u današnje vreme neizostavan deo života, a praksa punjenja uređaja preko noći postala je norma. Nudi pogodnost započinjanja dana s punom baterijom, što mnogima olakšava život. Ali Apple kupcima iPhonea savetuje drugačije.

Apple kaže da bi trebalo izbegavati punjenje njihovog uređaja dok spavate, a posebno ističe da nije dobro ostaviti ga ispod ćebeta ili jastuka dok je priključen na punjač. Očigledno je veliki problem protok vazduha jer bi punjač trebalo da bude u "dobro ventilisanom prostoru kada se koristi ili puni" kako bi se izbeglo pregrevanje i rizik od požara.

Glavna poruka tehnološke kompanije je sledeća: "Nemojte da spavate na uređaju, adapteru za struju ili bežičnom punjaču ili da ga stavljati ispod ćebeta, jastuka ili svog tela kada je priključen na izvor napajanja", prenosi LAD Bible.

punjenje telefona

Shutterstock

 

Objavljeno je i nekoliko saveta o bezbednom punjenju

Umesto toga, savetuju: "Držite svoj iPhone, adapter za struju i bilo koji bežični punjač u dobro ventilisanom prostoru tokom upotrebe ili punjenja". Zaključuju: "Budite posebno oprezni ako imate fizičko stanje koje utiče na vašu sposobnost otkrivanja toplote".

Ali tu nije kraj njihovim savetima jer su podelili još nekoliko saveta o bezbednom punjenju, uključujući korišćenje kabla za punjenje koji dolazi s telefonom i Apple USB adaptera za napajanje koji može da se kupi zasebno.

Izgubili ste originalni punjač? Apple savetuje zamenu s Made for iPhone punjačem ili kablom i strujnim adapterima treće strane koji su "usklađeni s USB-om 2.0 ili novijim". Takođe bi trebalo da ima "važeće državne propise i međunarodne i regionalne bezbednosne standarde".

Takođe, kompanija savetuje punjenje telefona licem prema gore, izbegavanje oštećenih kablova ili punjača i izbegavanje vlage, metalnih kućišta i metalnih stranih predmeta koji dodiruju punjač a mogu da dovedu do "požara, strujnog udara, ozleda ili oštećenja iPhonea ili druge imovine".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading