Darija Kisić
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU/ DEJAN UROŠEVIĆ/bs

Devojčica se zdravstveno oporavila, napreduje prema očekivanjima stručnih lica koja prate njen razvoj, a u hraniteljskoj porodici, koja se ovim humanim poslom bavi od 2004. godine, obezbeđeni su joj svi uslovi za dalje odrastanje. Devojčica se sprema za polazak u školu, a na testovima za upis pokazala je izuzetne rezultate.

Ministarka Kisić je devojčici L.P. poželela srećan polazak u školu, sa željom da tamo stekne puno novih prijatelja i uživa u druženju i učenju.

- Puno mi je srce što se devojčica oporavila i što će uskoro da sedi u klupi sa svojim drugarima, da se druži, igra, uči i ima bezbrižno detinjstvo, kao što treba da ima svako dete. To je najvažnija pobeda - rekla je Kisić i zahvalila hraniteljima koji su devojčici pružili ljubav, pažnju, sigurnost i toplinu doma, što je dodatno pomoglo da se ona brzo oporavi od teških momenata kroz koje je nažalost prošla.

Ministarka Kisić je ukazala na veliki značaj hraniteljskih porodica za decu bez roditeljskog staranja.

- Hvala svim hraniteljskim porodicama koje pružaju ljubav ovoj deci, koja im je preko potrebna da bi nastavili svoj život i bila srećna. Osećaj porodičnog okruženja je zaista od velikog značaja za njihov dalji razvoj. Ta podrška i sigurnost ovoj deci znači sve u veoma teškim momentima kroz koje prolaze - navela je Kisić.

Otac u zatvoru

Kao što smo već pisali, Uroš Pašajlić (38) svoju ćerkicu godinama je držao zarobljenu u kupatilu u stanu u Mirijevu. Kada je policajka obila stan i otkrila ovaj slučaj, dete je dovedeno u bolnicu u jezivom stanju. Bila je neuhranjena, dehidrirana, zapuštena, neokupana i imala je jedva 15 kilograma, preplašena i nije progovarala nijednu reč. Nije bila sposobna da samostalno jede.

Njen otac je uhapšen i osuđen i trenutno je na odsluživanju kazne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading