Otac Predrag Popović
Foto: Printscreen/Printscreen

Otac Predrag Popović često vernicima deli savete o veri, ljubavi i životu u balansu, pruža podršku vernicima u svim iskušenjima i rešava moralne dileme. Nedavno je komentarisao i zašto prilikom smrtnog slučaja ne bi trebalo ožalošćenima govoriti "Primi moje saučešće":

"Kada izjavljujete saučešće ne budite plitki, nemojte govoriti 'Primi moje saučešće', pa onda 'šta je to bilo, šta se desilo'. Priđeš čoveku i kažeš mu 'Hristos vaskrse'. Tako se izjavljuje saučešće. Zapitaće se i ovaj i reći, 'šta mi reče sad ovaj, zašto Hristos Vaskrse'. Ali shvatiće, te reči će mu se otkriti kad bude trebalo", reka je otac Predrag i dodao:

"Pitaće vas taj kome tako izjavite saučešće 'zašto si mi to rekao' a ti ćeš onda reći: 'Zato što sam ti rekao da ti je otac živ, ili majka, brat, dete, ko ti je već umro. I ako je On vaskrsnuo i oni će vaskrsnuti. Ja sam ti doneo najradosniju vest - da nije umro nego da je već u budućnosti i čeka tebe. Da se nadaš i svom vasrskenju i ponovom susretu sa njim", poručio je otac Predrag.

Duhovni savet oca Predraga

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Lana

14.08.2023 22:48

Zasto da ne izgovaramo "primite moje saucesce". Mi saucestvujemo i u zivotu i u smrti svakog Hriscanina, pa i svakog coveka. Nama je zapovedjeno da "placemo sa placnima i da se radujemo sa radosnima. To je saucesce. I kad kazemo Hristos Voskrese, mi saucestvujemo u radosti Vaskrsenja. Pa kad neko umre, mi saucestvujemo u zalosti onih koji ispracaju u vecni pocinak koji odlaze na kratki rastanak. Na kraju "Veruju" mi uvek kazemo "Cekam Vaskrsenje mrtvih i zivot buduceg veka" - i to je saucesce. Na Veliki Petak, mi saucestvujemo u zalosti Raspeca Hristovog a treci dan mi se pozdravljamo radosnim pozdravom Hristos Voskrese, sve u svoje vreme. Sa radosnima se radujemo a sa placucim placemo - saucestvujemo. Hvala na paznji.

E pa svašta

15.08.2023 18:14

Ne, nego ćemo reći ,,Srećna Nova godina”.