Vodostaji na Savi se prate
Foto: Tanjug/Tanjug

Posle obilnih padavina i kod nas kao i u regionu, beleži se rast vodostaja, rekla je Jelena Jerinić, šef Odseka za hidrološke prognoze RHMZ, za Kurir TV

- Hidrološka situacija je danas izuzetno povoljna u odnosu na prošlu godinu. Ove padavine koje su bile prethodnih dana samo su usporile pad malih vodostaja, sad pratimo Savu koja je aktuelna zbog situacije u Sloveniji. Biće porast oko 2,5 metra, pa nećemo imati redovnih odbrana u Beogradu - kaže Jelena Jerinić, šef Odseka za hidrološke prognoze RHMZ.

Prema njenim rečima očekuje nas stabilnije vreme prema prognozama za ovu nedelju, što znači i mirniju situaciju na rekama.

- S obzirom da se očekuje lepo vreme, to je znak da će se svi vodostaji stabilizovati i mirni smo do druge polovine avgusta, kada se najavljuju nove padavine, rekla je Jerinić.

Ona kaže da su padavine predvidive.

- Dali smo dobru prognozu, i hidrološku i meteorološku. Ovom se ne može u potpunosti stati na put, ali se stalno radi na prevenciji, svi subjekti su uključeni u odbranu od poplava, od meteorološkog sektora, vodoprivrednih preduzeća do MUP-a - zaključuje Jelena Jerinić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading