ČEKANJA I PO ŠEST SATI Poslednjeg julskog vikenda pakao na granicama, najgore tek sledi
Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije, primetna je kolona putničkih vozila, a potrebno je oko pola sata da bi se stiglo do srpskih izlaznih kontrolnih terminala.

Vremenu čekanja treba dodati i ono za ulazak u Mađarsku, za koje se ne znaju precizni podaci, ali praksa pokazuje da, ukoliko na našoj strani čekate jedan sat, trebaće vam još najmanje toliko ili duplo više da biste ušli na mađarsko tlo.

Zadržavanje i do 6 sati

Kada su u pitanju putnici koji ulaze u Srbiju, tu je zadržavanje u proseku oko pet sati. To vreme odnosi se na ukupno vreme čekanja, odnosno na izlazak iz Mađarske i ulazak u Srbiju.

- Čekali smo pet sati na granici. Iz Holandije putujemo na godišnji odmor - kazao je jedan od putnika.

Putnica iz Nemačke priča da im je trebalo više sati kako bi ušli u Srbiju, kroz koju će biti u tranzitu.

- Tri sata smo čekali, a sad nastavljamo dalje na destinaciju gde ćemo biti tokom odmora - navela je ona.

Jedan Srbin koji živi u Nemačkoj, a uputio se na letovanje kaže da je bilo mučno čekati tolike sate.

- Od tri sata iza ponoći smo ovde. Šest sati ukupno. Puno je ljudi ovde, normalno da ima gužve - rekao je on, piše Blic.

Za razliku od prethodnih dana, teretna vozila ovoga jutra nisu viđena u kilometarskim kolonama, već se zadnje vozilo moglo uočiti na oko 500 metara od izlaznog terminala na graničnom prelazu Horgoš 1.

Međutim, putnička vozila jutros su na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz zemlje čekala dva sata, a na ulazu jedan sat, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila na Kelebiji na izlazu iz zemlje zadržavala su se dva sata, a na ulazu jedan sat. Na Gradini na izlaz se čekalo jedan sat, a na Preševu i Gostunu po pola sata, dok su na Batrovcima autobusi na ulazu u zemlju čekali 40 minuta.

Apel AMSS

Jači pljuskovi praćeni vetrom danas mogu otežavati vožnju. To su uslovi u kojima su saobraćajne nezgode i zastoji u saobraćaju česti.

Ukoliko za vreme vožnje naiđete na jak pljusak ili vremensku nepogodu, pokušajte da smanjenom brzinom i sa vožnjom na većem odstojanju stignete do prvog parkinga, benzinske stanice ili nekog drugog bezbednog mesta, gde ćete sačekajte dok se stvore uslovi za sigurnije putovanje, apeluju iz AMSS.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading