RHMZ UPOZORAVA: Do kraja nedelje nigde bez kišobrana, za vikend zahlađenje!
Foto: Shutterstock

Veća količina padavina (20 do 40 mm, lokalno i više) prognozira se u toku večeri, pre svega u zapadnoj Srbiji, a zatim i u regionu Šumadije, Pomoravlja i oblasti oko Zapadne Morave, sa tendencijom premeštanja padavinske zone u prvom delu noći dalje na istok i jugoistok.

Najniža temperatura biće od 13 do 21°C, najviša od 29°C na severozapadu Vojvodine do 35 °C na jugu Srbije.

U Beogradu će ujutro i pre podne biti pretežno sunčano i toplo uz slab južni vetar. Po podne i uveče povećanje oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a vetar će biti u skretanju na severozapadni. U pojedinim delovima grada pljuskovi mogu biti kratkotrajno intenzivniji uz grad i pojačan vetar. Najniža temperatura oko 21 °C, a najviša oko 32 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u ponedeljak očekuje promenljivo i malo svežije vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.

Lokalna pojava kiše očekuje se još ujutro i pre podne na istoku i jugoistoku Srbije. Od utorka sve toplije. Lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom očekuje se samo u noći između utorka i srede, kao i u sredu tokom dana u Vojvodini, dok će najtoplije biti u četvrtak i petak u celoj zemlji, a u subotu još u južnim i istočnim krajevima, uz maksimalne temperature od 34 do 38 °C.

Nagli pad temperature za 10 do 15 stepeni praćen kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim vetrom koji se na severu i zapadu očekuje prvog dana vikenda u toku noći ka nedelji i u nedelju (6. avgusta) tokom dana će se proširiti i na ostale krajeve.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading