SRPKINJA NAPRAVILA FATALNU GREŠKU Prošla je dve granice, a onda je grčki carinik primetio ovo
EPA/ Georgi Licovski

"Da li neko uskoro kreće za Grčku, a voljan je da ponese pasoš? Ostala sam sa bebom na makedonsko-grčkoj granici jer sam greškom ponela stari pasoš. Pasoš je potrebno preuzeti u Beogradu", napisala je ona.

Ono što je mnogima upalo u oči jeste deo o tome kako je uspela da prođe prvo granicu između Srbije i Severne Makedonije, a zatim i napusti teritoriju Severne Makedonije.

Kako je napisala, ona je Preševo - Tabanovce, kao i Bogorodicu prešla bez problema. Da su dokumenta istekla, shvatili su tek Grčki carinici prilikom skeniranja, prenosi Blic

"Prošla sam ne jednu, nego dve. Ni Srbi ni Makedonci nisu videli da je pasoš ponište. Tek Grk kad je skenirao", napisala je ona.

Kako je prošla granicu sa starim pasošem

U nekoliko komentara korisnici su naveli kako su carinici imali razumevanja zbog bebice, pa su verovatno sa najboljim namerama samo lupili pečat u Mirjanin pasoš. Ipak, za sada se ona nije oglasila da li je došla do granice autobusom ili automobilom.

Šta kaže zakon?

Kako stoji na Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, za ulazak naših državljana u Grčku potreban je ispravan pasoš koji, pri tom, treba da važi najmanje tri meseca od datuma planiranog napuštanja Grčke, dok se putnicima savetuje da prilikom ulaska u Grčku provere da li su im pogranični organi stavili pečat o ulasku u pasoš, kako ne bi imali problema prilikom putovanja, jer se tokom turističke sezone dešava da zbog gužve, pogranični organi samo pogledaju pasoš, bez stavljanja pečata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading