česma vrućina
Foto: Alo/Aleksandar Nalbantjan

U velikim gradovima očekuju se tropske noći kada temperatura neće padati ispod 20 stepeni, ali se može očekivati da će biti i viša od 30. Usled takvih vremenskih prilika, mnogi mogu da očekuju da će imati izrazite meteoropatske reakcije kao što su glavobolja i poremećaj sna. Očekivane biometeorološke prilike imaće relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba, saopštio je RHMZ.

Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama, a savet je da, usled priliva toplijeg vazduha građani izbegavaju veće fizičke napore i adekvatno se zaštite od UV zračenja.

U Srbiji će i danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, sa najvišom temperaturom do 40 stepeni Celzijusa. Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura biće od 18 do 23 stepena, a najviša od 35 do 40 stepeni. U Srbiji će naredne sedmice biti pretežno sunčano i veoma toplo.

U sredu posle podne, a naročito uveče i tokom noći, u severnoj i delu zapadne i centralne Srbije promenljivo s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji ponegde mogu biti izraženiji, a postojaće i uslovi za nepogode - grad i jak, olujni vetar. Očekuje se da će doći i do blagog pada temperature.

U četvrtak se, prema prognozi, očekuje promenljivo i malo svežije, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i ređu pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom. Od petka pretežno sunčano, a uglavnom na severu zemlje se, uz više promenljive oblačnosti, ponegde očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Ćuprija juče oko podneva bila najtoplija

U Srbiji je u 13 sati u nedelju najtoplije bilo u Ćupriji, gde je izmereno 36 stepeni, sledio je Beograd sa 35 stepeni, dok je u Leskovcu i Nišu izmereno 34. Na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Valjevu, velikom Gradištu, Nišu i Leskovu izmerena su takođe 34 stepena. Najsvežije u 13 sati bilo je na Kopaoniku, gde je temperatura bila 22 stepena Celzijusa, dok je na Zlatiboru izmereno 29 stepeni. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading