PRIVEDEN UČENIK KOJI JE PRE 8 MESECI IZMAKAO STOLICU PROFESORKI Izbegavao je da čuje presudu pa ga doveli u sud
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Kako su „Novosti obelodanile, profesorka Marija Stevanović je usled izmicanja, pala na pod, dok su ceo incident snimala i distribuirala na društevnim mrežama dva učenika, kasnije procesuirana pred sudovima u Kruševcu i Trsteniku.

- Protiv N.Ž. (17) i učenika I.K. (16) vodio se pripremni postupak pred Višim sudom u Kruševcu na osnovu Zakona o maloletnim učionicima krivičnih dela – navodi izvor „Novosti“. - N.Ž. je izbegavao sud, iako je samo trebalo da se pojavi kako bi se izrekla kazna. Kako se nije odazivao pozivima, policija je uspela da ga danas privede. Nepravosnažno mu je izrečena mera pojačanog nadzora organa starateljstva, što je u ovom slučaju Centar za socijalni rad u Trsteniku. Ista mera izrečena je krajem juna i maloletnom I.K.

Protiv N.Ž. i I.K. Više javno tužillaštvo u Kruševcu stavilo je predlog za izricanje krivičnih sankcija zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu, a N.Ž i jedno produženo krivično delo šumska krađa u saizvršilaštvu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading