reka u prijepolju
Foto: Privatna arhiva/RINA

U vrelim letnjim danima, kada ne samo stariji građani, već i oni najmlađi traže kutak kako bi se rashladili građane Prijepolja zateklo je iznenađenje, kada je preko noći njihov sugrađanin Suad Memović odlučio da napravi svojevrsno kupalište i tako postao heroj mnogim mališanima.

On je u najlepšem delu grada Vakufu, zasukao rukave i zagazio duboko u korito reke Mileševke kako bi im napravio oazu za predah.

- On je neumoran i vredan čovek, ovo nije njegova prva akcija, ali svakako za naše najmlađe najlepša stvar koja se trenutno dešava u Prijepolju. Prijepolje nema gradski bazen ili kupalište na otvorenom, a on je sa grupom prijatelja pokrenuo akciju gradnje brane gde će se deca rashladjivati - rekao je njegov sugrađanin Kemal.

Za Suada građani Prijepolja imaju samo reči hvale i brojne njegove akcije pozdravljaju sa "bravo majstore", učestvujući koliko ko može.

- On je i za gradnju brane uspeo da nađe sponzore pomoću kojih je kupio građevinski materijal. Da je postao miljenik dece pokazuje i izgrađen dečji park "Narodnih heroja" u centru ove opštine za koji je on bio inicijator, a danas je to omiljeno mesto za okupljanje i igranje. Za njegove ideje imali su sluha i nadležni koji su sve to sproveli u delo - dodao je Kemal.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading