Saobraćajna policija provera autbusa
Foto: Alo/MUP

Najavljena je pojačana kontrola autobusa koji prevoze turiste kako bi se obezbedila sigurnija bezbednost, a MUP se ovim povodom oglasio saopštenjem na zvaničnom sajtu

Oni tamo navode:

- Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava saobraćajne policije, u narednom periodu pojačano će kontrolisati autobuse koji prevoze turiste kako bi se našim sugrađanima obezbedilo da se bezbedno i na propisan način odvezu na željene destinacije - izjavio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

- Cilj ove akcije je da se građani bezbedno i propisno odvezu do destinacija na kojima su odlučili da provedu svoj godišnji odmor. Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da bude proaktivno i na vreme proveri kako ispravnost vozila, tako i poštovanje propisa od strane vozača - objasnio je Belencan.

Saobraćajna policija provera autbusa

MUP

 

 

Precizirao je da će se kontrola u prvoj fazi odvijati na mestima polaska, kako bi organizatori prevoza na vreme mogli da isprave eventualne nepravilnosti i osiguraju bezbednu vožnju putnicima, dok će u drugoj fazi ta kontrola biti obavljana na odgovarajućim mestima prilikom ulaska autobusa u našu zemlju.

Kako navodi, uz provere vozača na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora, policija će proveravati i ispunjenost administrativnih uslova, pa tako vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.

Saobraćajna policija provera autbusa

MUP

 

 

Poželevši svim putnicima srećan put, Belencan je istakao da je suština ovih kontrola da bezbednost saobraćaja i sigurnost putnika budu na visokom nivou.

Takođe, on je pozvao privredne subjekte koji se bave organizovanim transportom putnika da na propisan način i bezbedno učestvuju u saobraćaju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading