čistiji vazduh za osnovce u Požegi
Foto: Alo/Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine  Irena Vujović obišla je juče Osnovnu školu „Petar Leković“ u Požegi, u kojoj je zamenjen kotao na ugalj kotlom na gas, za šta je Opština Požega prošle godine dobila sredstva na konkursu Ministarstva za zamenu kotlova u javnim ustanovama. Ukupna vrednost investicije je 6,2 miliona dinara.

- Kotlovi su zamenjeni u manjem objektu škole, u kojem nastavu pohađa više od 350 najmlađih, đaci od prvog do četvrtog razreda. Drago mi je što je sve spremno za novu školsku godinu i grejnu sezonu, i što će mališani imati bolje grejanje, ali i značajno bolji kvalitet vazduha. Pored zamene kotlova u javnim ustanovama, Ministarstvo već tri godine zaredom dodeljuje sredstva i za zamenu individualnih ložišta, a upravo na tom konkursu, ove godine, za Opštinu Požega opredeljeno je 7,9 miliona dinara. Sve to zajedno uticaće na manje aerozagađenje u Požegi, jer je poznato da su mazut, lož-ulje i ugalj najveći zagađivači vazduha tokom grejne sezone - rekla je ministarka Vujović.

Ona je istakla da je Ministarstvu i Vladi Republike Srbije jedan od prioriteta što bolji kvalitet vazduha, za šta se poslednjih godina izdvajaju značajna sredstva.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading