MESTA IMA I NA BUDŽETU Od danas drugi upisni rok na fakultetima
Alo/Tanjug

 Mesta ima i za studije o trošku države, kao i za samofinasiranje. Kandidati na sajtovim ovih visokoškolskih ustanova mogu saznati detaljnije informacije.

Na Građevinskom fakultetu mesta ima na smerovima - Građevinarstvo (15 mesta na budžetu i 45 na samofinansiranju), Geodezija (20 mesta na budžetu i 6 na samofinansiranju), Geoinformatika (5 mesta na budžetu i 7 na samofinansiranju).

Prijavljivanje je 10. i 11. jula 2023. godine od 11 do 13 časova.

Kandidati koji su u prvom konkursnom roku položili prijemni ispit na nekom od fakulteta Univerziteta u Beogradu iz biologija, hemija, fizika, matematike i sociologije), mogu konkurisati na Poljoprivrednom fakultetu do 13. jula.

Šumarski fakultet će prijave primati do 11. jula.

Slobodnih mesta je ostalo na smerovima: šumarstvo - 66 na budžetu i 17 samofinansirajućih, tehnologija drveta - 48 ma budžetu i 27 samofinansirajućih, pejzažna arhitektura - četiri ssamofinansirajuća i ekološki inženjering u zaštiti zemljišnih i vodnih resursa - 16 na budžetu i 35 samofinansirajućih.  

I Biološki fakultet organizuje dodatni upis do 11. jula, za ukupno 38 mesta.

Na smerovima - biologija (1 budžet i 15 samofinan.), ekologija i zaštita životne sredine (18 budžet i 4 samofinans.).

I na Fizičkom fakultetu je upis do 12 jula.

Mesta ima na smeru opšta fizika - 25 na budžetu, teorijska i eksperimentalna fizika - 22 - budžet, primenjena u kompjuterska fizika - 32 budžet plus 10 samofinansirajući i meteorologija - 13 budžet i 5 samofinansirajući.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading