srednja škola
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Prema rečima direktorke Užičke gimnazije Biljane Grujičić, nije prvi put da užički gimnazijalci postižu najbolje rezultate na prijemom na Medicinskom fakultetu, jer su bili najbolji i prošle godine. To govori i zahvalnica dekana koju je uputio Užičkoj gimnaziji.

- Deca su se veoma vredno pripremila, ali i profesori su uložili veliki napor da se deca vrate posle dve godine korone. Profesori su morali da pokažu sve svoje digitalne kompetencije i znanje i da na određen način sve to približe učenicima. Bili smo bojažljivi kakve će to posledice ostaviti. Prijemni i završni ispiti su urađeni nešto lošije nego što je bilo ranije, međutim mi smo uspeli da zadržimo taj trend da budemo visokorangirani na svim fakultetima, što je nama i cilj - kaže Grujičić, i dodaje da pripreme za fakultet traju sve četiri godine, ali se u poslednjoj godini intenziviraju.

- Moramo da prepoznamo potrebe mladih ljudi, da im damo nešto da se zabave. Naravno da su bitni nastavni rezultati, ali mlad čovek mora bude zadovoljan - rekla je direktorka.

A da imaju uspeha u vannastavnim aktivnostima, govori i to da je Dramska sekcija u Budimpešti protekle školske godine na takmičenju svih gimnazija iz dijaspore i regiona osvojila prvo mesto.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading