pecaroš
Foto: Alo/Printscreen

Prizor je snimljen i objavljen na društvenim mrežama, a na njemu se vidi jato riba koje iskaču iz vode, u vis oko pola metra.

Tako se pecaroš koji je bio u motornom čamcu našao usred nimalo prijatne situacije. Jato tolstolobika jedan za drugim je upadalo u čamac.

Neki su alasa udarili po glavi, ramenima i leđima, što je po svemu sudeći uznemirilo pecaroša koji je rukama pokušao da se zaštiti. Ovaj fenomen je po svemu sudeći akterima bio zanimljiv pa su odlučili da prođu još jednom tuda i da snime reakciju.

Tolstolobici su, inače, poznati po ovom fenomenu. Kao razlozi za ovakvo ponašanje te vrste riba navode se i opasnost od drugih životinja ili migracije.

Iako još uvek nije poznato da li je sasvim sigurno reč o tolstolobiku, ribolovci su ranije isticali da buka u ovom delu prestonice nije retka, pa mnogi misle i da su se ribe "uzbunile" od muzike iz obližnjih splavova. Iskakanje iz vode nekad može biti povezano i sa migracijama. Na primer, mnogi ribolovci znaju da se šarani često otkrivaju skokovima na određenom mestu, što se dešava kada ove ribe počnu da se okupljaju pre početka "selidbe".

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading