TEST OPŠTE INFORMISANOSTI NA NAJTRAŽENIJEM FAKULTETU U SRBIJI UOPŠTE NIJE LAK Evo šta sve morate da znate da biste ga upisali, među pitanjima i Đoković
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Već su objavljena i rešenja zajedno sa pitanjima koja su bila n atestu. Rešenja možete pogledati klikom na link OVDE

Kako se može videti, na testu su bila pitanja kao što je "šta je vodvilj", "gde je rođena majka Tereza", "u kom veku je izgrađen hram Svetog Save", kao i "šta znači kada je kuća pod hipotekom". 

Rešenja su se birala, te je možda jedno od pitanja koje je zbunilo buduće studente bilo koja je tvrdnja tačna, a ponuđeni su sledeći odgovori: 

1. Zemlja je ravna ploča
2. Zemlja polako usporava obrtanje oko svoje ose
3. Zemlja je najmanja planeta u sunčevom sistemu 
4. Obim zemlje je veći na pravcu sever-jug nego na pravcu istok-zapad

Studenti su u jednom od pitanja prepoznavali grčko slovo Teta, a imali su i pitanje koja je to zemlja u Evropi koja je dvostruko kontinentalna (ni ona ni njeni susedi nemaju izlaz na more)". 

Na testu je bilo pitanje i koje se tiče Novaka Đokovića, a pitanje je bilo koga je on pobedio u finalu Rolan Garosa 2023. godine, i bila su ponuđena četiri odgovora. 

Ovaj test polagao je gotovo rekordan broj studenata, čak 2.391 njih, koliko se ljudi prijavilo za ukupno 980 slobodnih budžetskih i samofinansirajućih mesta u prvoj godini.

Kandidati su 27. juna polagali prijemni ispit iz matematike na Beogradskom sajmu, a opšte informisanosti u prostorijama FON-a.

Konačna rang lista biće objavljena prvog jula, a upis će trajati od trećeg do sedmog jula.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading