Kampanja Nahrani gladnog
Foto: Printscreen/Foto: Versko dibrotvorno starateljstvo

Versko dobrotvorno starateljstvo je dobrotvorna organizacija Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke koja deluje u okvirima Srpske Pravoslavne Crkve sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha gospodina Porfirija kao predsednika. VDS na dnevnom nivou obezbeđuje 2000 obroka za socijalno ugroženo stanovništvo na 5 lokacija u gradu, garderobu, besplatne zdrastvene preglede i pravne savete, pomaže višedetnim porodicama i samohranim roditeljima kao i domovima za stara lica, nezbrinutu deci i bolnicama.

Govornici na konfenciji su bili:

- Njegovo Preosveštenstvo Episkop toplički gospodin Petar Bogdanović, vikar Patrijarha srpskog i koordintor VDS-a

- Jerej Vladimir Marković, generalni sekretar VDS-a

- Sveštenik Branislav Jocić, koordinator aktivnosti Pomoć porodici VDS-a

Kampanja Nahrani gladnog

Foto: Versko dibrotvorno starateljstvo

 

-Govoriti o ljubavi prema Bogu nemoguće je a da ona ne uključuje ljubav prema čoveku. Osobito, onima koji su potrebiti, ugroženi, zaboravljeni. Dobro delo je najsnažnija propoved. Verujemo da na ovaj način šaljemo svetlost i radosnu vest o delima ljubavi, a što nam je danas preko potrebno isceljujuće i nadahnjujuće. Patrijarh Porfirije je od prvih dana službe prvojerarha isticao da mu je jedan od prioroteta posvećivanje čovekoljubivom misonarskom radu. Nije poznato da je Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije svoju profesorsku platu isključivo decenijama davao za pomoć bolesnim, siromašnim ili za stipendije darovitim studentima. Nije nikada pitao koje su vere ili iz kog su naroda. I Nama kao njegovim saradnicima na ovom delu najveći je podsticaj i podrska - rekao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop toplički gospodin Petar Bogdanović, vikar Patrijarha srpskog i koordintor VDS-a.

Događaj su podržali umetnici  Aleksandra Radović, Viktor Savić i Lena Kovačević.

- Priključio sam se sada Verskom dobrotvornom starateljstvu. Prepoznao sam da je to dobra humanitarna organizacija kojoj treba doprineti. Ovo je  organizacija koja radi velike stvari, ali ispod medijskog radara. Želim da doprinesem da se čuje za aktivnosti kojima se VDS bavi i pored toga da se u tom zajedništvu i sabranju ponudi pomoć najugrožnijima- istakao je glumac Viktor Savić.

Kampanja Nahrani gladnog

Foto: Versko dibrotvorno starateljstvo

 

VDS je pokrenuo kampanju pod nazivom "Nahrani gladnog- pošalji poruku“ uz pomoć koje možete da donirate jednokratnu pomoć VDS korisnicima tako što ćete ukucati broj 200 i poslati na 2844. Cena ove poruke je 200 dinara. A možete da postanete i mesečni dobrotvori tako što ćete poruku sa sadržajem 500 poslati na 2844. Cena ove poruke je 500 dinara. Mogućnost da postanu mesečni dobrotvori imaju samo korisnici Telekoma.

Kampanja Nahrani gladnog

Foto: Versko dibrotvorno starateljstvo

 

- Drago mi je da sam deo današnjeg sabranje i da imam priliku da dam svoj doprinos ovoj divnoj dobrotvornoj organizaciji. Ovo je prilika koja se ne treba propustiti, zato što svako može da da izdvoji 200 dinara i pošalje poruku sa sadržajem 200 na 2844- rekla je umetnica Aleksandra Radović.

Kampanja Nahrani gladnog

Foto: Versko dibrotvorno starateljstvo

 

- Hvala Bogu da postoji VDS i ljudi i inicijativa koja je pokrenuta još 2009. godine a koja svojim delovanjem po mom mišljenju predstavlja jedan od najvažnijih stubova naše zemlje. Hvala dragom Ocu Vladi Markoviću koji nas je godinama inspirisao da i sami budemo bolji i damo ono što od sebe možemo, pre svega našre srce i naše vreme, nadam se da ću u budućnosti moći da budem i više uključena u aktivnosti VDS-a, jer je to ono na šta nas Bog poziva, sigurna sam, da imamo srca i sluha jedni za druge- rekla je umetnica Lena Kovačević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading