pokušaj otmice devojčice u Beogradu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Pokušaj otmice trogodišnjeg deteta u Bulevaru Despota Stefana broj 68, u Beogradu, veoma je uznemirio javnost.

Kako je za Alo! ispričala A. M. (33), majka devojčice, jeziva scena se dogodila ispred jednog poznatog trgovinskog lanca u čijoj blizini je i trafika, usred bela dana, oko 18.30.

- Sa troje dece, od kojih je jedno beba od godinu i po, a dve su devojčice, od tri i 11 godina, vrćala sam se iz nabavke. Stale smo ispred kioska, u Bulevaru Despota Stefana 68, kako bi starija ćerka kupila sok. Ona je držala za ruku sestru, ja sam sa sinom bila pored firžidera. U jednom trenutku, s leđa im je prišao muškarac, podigao je mlađu ćerku i pokušao da je odnese. Šokirana, viknula sam da mi ostavi dete, a onda se okrenula starija devojčica i bukvalno je počela da čupa sestru iz njegovih ruku. Na svu sreću, uspela je da je izvuče - ispričala je A. M. i dodala da se sve odigralo strahovitom brzinom.

- Muškarac je pustio moju ćerkicu koja je vikala iz sveg glasa i onda je krenuo ka meni. Tada su ljudi koji su bili okolo shvatili da se nešto dešava i pošli su ka nama, što je, pretpostavljam, uplašilo otmičara i on je iskoristio gužvu i pobegao - objasnila je naša sagovornica, koja je, iako u šoku, primetila da je otmičar prilikom bekstva navukao crni duks preko crvene majice.

pokušaj otmice devojčice u Beogradu

Foto: privatna arhiva

 

- Primetila sam i da je skinuo beli kačket. Bio je mršav, sitne građe, visok oko metar i sedamdeset, mislim da ima 35-40 godina - istakla je A. M., koja je odmah o svemu obavestila policiju, a posle podnošenja prijave, objavila sve na društvenim mrežama.

Policija traga za počiniocem

Kako je za Alo! rečeno u Birou za saradnju sa medijima Ministarstva unutrašnjih poslova, policiji je prijavljen pokušaj tomice.

- Majka nas je obavestila, policija je preduzela sve potrebne mere i traga za počiniocem - rekli su nam u MUP-u.

Usledilo je na stotine komentara, većina je žalila što nisu bili tu da počinicou „ciglom otvore glavu“, mnogi su A. M. posavetovali da ubuduće nosi sprej, a bilo je i onih koji su smatrali da je trebalo pažljivije da čuva dete i da ga ne ispušta iz ruku.

- Mnogi su videli moju objavu, a žena koja je i pre imala problema sa ovim muškarcem i njegovim drugovima, jer najčešće su njih trojica obilazili ovaj deo i Bajlonijevu pijacu, poslala mi je i fotografiju, koju sam objavila na Instagramu.

- Hvala bogu, nijedno od nas četvoro nije fizički povređeno, čerkica koju je pokušao da otme je plakala sat vremena, ali se onda smirila. Ceo užas je mnogo teže pao starijoj devojčici koja celog dana nije mogla da prestane da plače i pita se šta bi se dogodilo da, ne daj bože, nije uspela da spasi sestru. A ja ne mogu da prestanem da razmišljam šta je hteo da uradi, zašto je probao da mi ukrade dete - navela je A. M.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading