poplave u Srbiji
Foto: Printscreen/Foto RINA

U selu Vinča kod Topole padao je sitan, ali intenzivan grad koji je pričinio štetu na njivama i voćnjacima.

- Kao da je neko sipao iz vreće, samo se odjednom sručilo na imanje. Oštećeni su zasadi trešnje, višnje, breskve, jabuke. Jedino se spaslo ono što je bilo ispod protivgradne zaštite, ali takvih voćnjaka u našem kraju i nema mnogo - kažu za RINU meštani.

Osim na poljoprivrednim kulturama, nevreme je veliku štetu i brojne probleme izazvalo na putnoj infrastrukturi, posebno na lokalnim makadamskim pravcima.

poplave u Srbiji

Foto opština Aleksinac

Jako nevreme sa grmljavinom i kišom pogodilo su u subotu i nedelju Aleksinac Smederevo, gde su se zbog obilnih padavina ulice pretvorile u reke. U kratkom vremenskom intervalu, crni oblaci nadvili su se nad ovim gradom, a velika količina kiše koja je pala izazvala je poplave.

Ništa bolja situacija nije bila ni u Vrelu kod Uba. Intenzivne padavine paralisale su saobraćaj

Predstavnici grada Kruševca i štaba za vanredne situacije su na terenu, a kako prenosi RTV Kruševac, načelnik Sektora za vanredne situacije Dušan Todorović rekao je da se radi na saniranju štete.

I područje Opštine Trstenik i sela Bela Voda, Kukljin, Koševi i Mačkovac u kruševačkom kraju pogodio je jak pljusak. Tokom nešto više od sat vremena pala je velika količina kiše koju vodom prezasićeno tlo nije moglo da upije, što je izazvalo bujična plavljenja saobraćajnica, poljoprivrednog zemljišta i dvorišta u nekim domaćinstvima. Velike količine šuta, zemlje i peska zatvorile su odvodne kanale, pa su voda i naplavine oštetile seoske ulice i nekategorisane puteve. Opština Trstenik proglasila je vanrednu situaciju, komisije procenjuju štetu, a sva raspoloživa mehanizacija radi sanaciju na terenu.

U selu Leskovo kod Majdanpeka zabeležene su stravične scene nakon oluje koja je protutnjala kroz ovo mesto. O obimu štete koju je nevreme nanelo svedoči i snimak iz sela Leskovo gde se vidi da od zgrade fudbalskog klupa viri samo krov i nekoliko prozora. Kako piše u komentarima na društvenim mrežama, i druga strana ove opštine je pod vodom.

Jaka prolećna kiša se u subotu po podne obrušila i na delove Beograda, a bujice su tekle ulicama Konjarnika, Altine, Čukarice, a meteorolozi najavljuju da će se nestabilno vreme s povremenim jakim pljuskovima i grmljavinom zadržati i narednih dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading