GSP
Foto: Privatna arhiva/Foto: Alo/ilustracija

Kako je saopštio gradski Sekreterijat za informisanje, na panoima se nalaze detaljna uputstva o novim cenama karata, kupovini karata putem SMS poruke (dnevnih i mesečnih), kao i adrese prodajnih mesta za kupovinu karata u papirnom obliku.

U saopštenju se podseća i da prvog dana primene novog šitema postoji mogućnost kupovine mesečne karte SMS porukom, tako da umesto nepotrebnog čekanja u redovima građani mogu da obezbede sebi kartu za ceo mesec na kraći i jednostavniji način.

Prema ranijoj najavi gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića, do kraja meseca će biti završena aplikacija putem koje će biti omogućeno praćenje trenutne lokacije gradskog prevoza i plaćanje karte kreditnom karticom.

- Očekujemo da do kraja meseca proradi aplikacija pomoću koje će građani moći da prate vozila koja su im potrebna - sve autobuse, trolejbuse i tramvaje, kao i da kupuju karte. Mi danas nemamo GPS jer nam iz Kentkarta nisu dali šifre za opremu koju je Grad platio - rekao je ranije Šapić. 

On je objasnio i da građani još ne mogu da prate kretanje gradskog prevoza jer stari sistem Kentkarta to ne dozvoljava. 

- Zato radimo novu nabavku. Ugrađujemo novi sistem, a dobra strana svega je što će novi sistem biti daleko kvalitetniji od prethodnog - rekao je Šapić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading