poplave
Foto: Alo/Alo

- Veliki broj vodotokova se izlio iz korita, došlo je do oštećenja putne infrastrukture, plavljenja stambenih, pomoćnih i poslovnih objekata - saopštio je Štab za vanredne situacije Sjenice. Obilne padavine nisu zaobišle ni Novi Pazar, a u tom gradu angažovano je dodatno ljudstvo i mehanizacija kako bi se u što kraćem roku sanirale štete od nevremena. Oštećeni su lokalni putevi, u pojedina domaćinstva prodrla je voda a usled udara groma došlo je i do velikog požara na jednoj porodičnoj kući.

Snažno nevreme pogodilo Novu Varoš

Foto: RINA

 

 

Na teritoriji opštine Nova Varoš za samo nekoliko minuta čitavo područje se u četvrtak po podne zabelelo, a velika količina leda zadržala se i na magistralnom putu. Jak grad veličine lešnika i obilna kiša u selima na ovom području napravili su ogromnu štetu i na poljoprivrednim usevima i putnoj infrastrukturi. Zasad je zbog elementarnih nepogoda vanredna situacija proglašena na delovima teritorije Ivanjica, Lučani, Požega, Priboj i Užice.

I Beograd je u noći između četvrtka i petka zahvatilo jako nevreme tokom kojeg je palo od šest litara kiše u centru grada do 27 litara po kvadratnom metru u Jakovu. Najviše problema je bilo na Čukaričkoj padini, gde se voda slivala niz Radničku ulicu, javio je RTS. Tamo su pala i dva stabla, ali je tokom noći sve sanirano.

RHMZ upozorava da se nastavlja period nestabilnog vremena sa čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a da se kratkotrajni period prestanka padavina očekuje početkom iduće sedmice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading