erekcija
Foto: Stock/Foto: stockphoto

Uz to, čak 29 odsto Srba koristi onlajn platforme za pretragu i rezervaciju lekova, interesuje se i traži medikamente iz ove grupe, objavio je Tanjug.

Prema procenama Međunarodnog žurnala za istraživanje impotencije, više od 322 miliona muškaraca širom sveta do 2025. godine, imaće problem erektilne disfunkcije.

Uzroci impotencije su posledice različitih bolesti srca, hipertenzije, gojaznosti, dijabetesa, a mogu da je izazovu i manjak samopouzdanja, anksioznost i strah od neuspeha. Tu su i alkohol, nikotin, psihoaktivne supstance, kao i lekovi za krvni pritisak, imunosupresivi, kortikosteroidi i antidepresivi.

Osim smanjene seksualne želje ili njenog potpunog odsustva, muškarci sa erektilnom disfunkcijom u dvostrukom su riziku od moždanog i srčanog udara, a verovatnoća za pojavu depresije uvećana je za 192 odsto!

Stručnjaci se nadaju da će ovako ozbiljne brojke uticati na to da se muškarci češće obraćaju lekarima za pomoć jer sadašnja statistika govori da to čini samo jedna četvrtina pacijenata.

Lekari podsećaju da je reč o izlečivom poremećaju koji sve češće pogađa i mlađe od 40 godina. Osim adekvatne terapije, u rešavanju ovog velikog problema neophodna je promena načina života, pre svega smanjenje telesne težine, fizička vežba, prestanak pušenja i smanjenje stresa. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading