MUP NA TERENU, SPASIOCI EVAKUIŠU DECU Nevreme napravilo haos u Srbiji, stotinu ljudi učestvuje u akciji (FOTO)
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

Kako je saopštilo MUP, na snazi je i dalje vanredna situacija koja je juče proglašena zbog posledica izazvanih velikim padavinama na delu teritorije grada Užica u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i 8 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od juče na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Na teritoriji zahvaćenim vremenskim nepogodama danas je evakuisano dvoje dece u Futogu što je ukupno 12 evakuisanih lica od početka jučerašnjih padavina (osam iz Užica i opštine Kosjerić, jedno iz Čačka, i jedna osoba iz Ivanjice).

- Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na teritorijama zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Kraljevu - navodi se u saopštenju.

MUP ističe da je normalizovano snabdevanje električnom energijom na teritoriji opštine Ivanjica.

- Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni. Zbog odrona na putu Ljubovija-Pecka saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a nadležne službe su na terenu - navodi se.

Iz MUP-a kažu da su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica na terenu, i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

Ranije danas, obilne padavine, grmljavina i grad pogodile su mnoge delove Srbije. Neka mesta su poplavljena, a ulice zbog velike količine vode, gotovo da nisu prohodne. Kako su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) naveli, pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se ovog poslepodneva i na području srednjeg i južnog Banata i zapadne Srbije.

Nakon jučerašnjih padavina praćenim jakim grmljavinskim olujama i nepogodama u većem delu Srbije, nastavlja se veoma promenljivo vreme, a atmosfera je i više nego nestabilna.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading