METEOALARM U CELOJ SRBIJI Stiže veća količina padavina, nevreme će najviše pogoditi ova područja
Foto: RINA

- Do kraja meseca promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenim pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz veću količinu padavina, navodi u saopštenju RHMZ.

Vreme danas i sutra

Vreme u Beogradu danas i sutra biće promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom biće lokalna pojava.

- Padavine su moguće samo u pojedinim delovima grada ili u široj okolini. Od subote nastavak promenljivog vremena, a dnevne temperature kretaće se u intervalu od 21 do 26 stepeni.

Početkom iduće sedmice očekuje se toplije vreme sa više sunčanih sati, ali ni tada nije isključena pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova, kako će biti sve do kraja meseca.

Meteoalarm u celoj Srbiji

Kako je objavio RHMZ, žuti meteoalarm na snazi je u celoj Srbiji zbog kiše i grmljavine, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Vodostaji

Prema poslednjem izveštaju RHMZ o stanju vode na rečnim tokovima Dunava i Save od prekjuče, vodostaj je bio u stagnaciji, ali se juče beležio blagi porast i kod Beograda. Nasuprot tome vodostaj Tise, i Velike Morave je u stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja narednih dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading