NASTAVLJA SE NASTAVA U OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR" Šest policajaca biće u školi, neće biti ocenjivanja
Foto: Printscreen/Printscreen

- U OŠ "Vladislav Ribnikar", gde u ponedeljak počinje nastava, biće u dve smene pojačano prisustvo policajaca na oba ulaza. Ukupno šest policijska službenika biće u smeni. Osim njih, biće angažovane starešine koje će kontrolisati i obilaziti školu i policijske službenike. Njihov zadatak je da s direktorima škola usaglase bezbednosne prioritete i pažnju usmere na rano otkrivanje mogućih rizika i pretnji - rekao je Stevandić za RTS i dodao da su deca u školama u Srbiji sigurna i bezbedna jer je na obezbeđenju 1.832 državne i privatne škole i njihovih 4.180 objekata svakodnevno angažovano 3.500 policijskih službenika.

Prethodno zakazana sednica Saveta roditelja "Ribnikara" danas nije održana pošto nisu bili prisutni svi roditelji nastradale dece. Međutim, grupa roditelja odeljenja VII/2 se neformalno sastala u školi s ministarkom pravde Majom Popović, ministarkom za brigu o porodici Darijom Kisić, državnim sekretarom u MUP Željkom Brkićem, državnim sekretarom Ministarstva zdravlja Mirsadom Đerlekom i savetnikom premijerke.

Sastanak je trajao nešto više od dva sata, ali nije bilo zvaničnih izjava. Prema nezvaničnim informacijama, roditelji su s predstavnicima vlasti najverovatnije razgovarali o tome kako će nadalje izgledati nastava.

Nezvanično, od sutra škola nastavlja s radom, po programu bez ocenjivanja i bez ispitivanja samih učenika, s tim što bi ponovo trebalo da se oglašava školsko zvono koga nije bilo od 10. maja, kada su se učenici, koji su na to bili spremni, počeli da se vraćaju u školske klupe posle masakra od 3. maja, u kom je trinaestogodišnji učenik VII/2 ubio devetoro đaka i čuvara.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading