BUDUĆNOST SRBIJE Mali robotičari stasavaju u Mrčajevcima: Mihailo i Viktor već prave svoje dronove
Foto: Alo/Foto RINA

Za velikim gradskim školama nimalo ne zaostaju ni one na seoskom području, pa tako i OŠ „Tatomir Anđelić” u Mrčajevcima, koja nosi naziv po čuvenom matematičaru i fizičaru, ima sekciju robotike koju su đaci sa oduševljenjem prihvatili.

- Robotikom se bavim od sedmog razreda i najviše volim dronove. Oni, iako su mali, mogu da budu veoma značajni za čovečanstvo. Uživamo u časovima na sekciji robotike i nadam se da ću se ovim baviti i u budućnosti - kaže osnovac Mihailo.

Sekcija robotike u mrčajevačkoj osnovnoj školi postoji od 2017. godine i, kako tvrde iz te škole, velika je zainteresovanost učenika, a koliko interesuje dečake, toliko ima i devojčica zainteresovanih za ovu oblast .

- Pridružili smo se različitim projektima tokom sekcije, učestvovali smo u Nedelji programiranja, u Evropskoj nedelji robotike, održavali smo mnoge javne, multidisciplinarne i ogledne časove, posećivali smo i vrtić „Zvončica” gde smo na zabavan način predškolskom uzrastu pokazivali kako funkcionišu roboti - objasnila je Marijana Milekić, nastavnik tehnike i informatike za Rinu, i dodala:

- Mi smo jedna od najvećih seoskih škola u Čačku, naša škola ima 415 učenika, imamo i četiri izdvojena odeljenja u Vujetnicima, Mojsinju, Katrgi i Ostri. Što se tiče veštačke inteligencije, naši nastavnici imaju organizovane sekcije robotike i trudimo se da pratimo sve što je neophodno i važno za naše đake - rekla je Vesna Jevđenijević, direktorka OŠ „Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading