POSLE OBILNIH KIŠA, IZNENAĐENJE ZA VIKEND? Ovo je vremenska prognoza do kraja maja
Alo

Vreme će se razlepšati u danima vikenda, ali to neće biti kraj. Do kraja meseca biće još kišnih dana, još pljuskova, još grmljavine.

Prognoza prof. dr Jugoslava Nikolića kaže sledeće:

19. maj - na severu Vojvodine i istoku Srbije veći deo dana pretežno sunčano. U ostalim krajevima promenljivo - ujutru oblačno, po podne sunčano. Pojava kratkotrajne kiše ili pljuskova biće lokalnog karaktera. Temperatura do 25 stepeni.

20-21. maj - očekuje se dalji porast temperature. U većini mesta će biti pretežno sunčano s povremeno jakim istočnim vetrom. Uz dnevni razvoj oblačnosti, kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom biće lokalizovani na planinska područja jugozapadne i južne Srbije, kao i na oblast Homolja. Temperatura do 27 stepeni.

Vremenska prognoza za petak 19. maj - Alo.rs

22. maj - nestabilno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, očekuju se i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, naročito sredinom dana i posle podne. Temperatura do 26 stepeni.

23-31. maj - zadržavanje nestabilnog vremena, lokalni pljuskovi s grmljavinom biće češći u centralnoj i južnoj Srbiji, dok se u Vojvodini očekuju duži sunčani intervali.

Temperatura do 25. maja maksimalno 26 stepeni, a zatim u manjem padu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading